Hem

Tärkeintä on yhdessä vietetty aika

Julkaistu: 2020-04-30

Vappu on kevään ja ilon juhla. Ilon säilyttämiseksi myös tänä vuonna kannattaa vapun juhlinnassa panostaa yhteisöllisyyteen ja olla armollinen itselleen.

Vappu on kevään ja ilon juhla. Ilon säilyttämiseksi myös tänä vuonna kannattaa vapun juhlinnassa panostaa yhteisöllisyyteen ja olla armollinen itselleen. Siman ja munkit voi ostaa kaupasta valmiina tuntematta syyllisyyttä.

”Tänä vuonna ei kaiken tarvitse olla tip top. Osa vanhemmista on poikkeusoloista johtuen uudessa ja haastavassa tilanteessa, joten tähän hetkeen tarvitaan armollisuutta. Nyt voi vähän säästää itseään”, haastaa perheohjaaja Mervi Koistinen.

Koistinen kehottaa laskemaan kynnystä avun pyytämiseen tarvittaessa:

”Aina ei tarvitse pärjätä tai jaksaa itse, vaan on lupa pyytää apua. Hyvinvointi pysyy yllä, kun tehdään se mitä tässä hetkessä pystytään ja suuremmat muutokset sitten myöhemmin. Kuitenkin myös poikkeusoloissa esimerkiksi perhetyötä ohjaavat tavoitteet pysyvät aina työn taustalla.”

Vapun sääennuste on perinteitä kunnioittaen epävakaa, mutta siitä huolimatta oman perheen kesken voi lähteä vaikkapa ulos grillaamaan, geokätköilemään tai retkeilemään, turvavälit huomioiden. Esimerkiksi kuntien ja kaupunkien verkkosivuilta löytyy vinkkejä paikallisista retkikohteista.

”Yhdessä vietetyllä ajalla on suuri merkitys lapsille. Aikuiset saattavat joskus unohtaa, että se riittää”, Mervi Koistinen muistuttaa.

Tällä hetkellä oleellisinta ei ole ruutuaika, vaan hyvä sisältö. Tässä muutama vinkki virtuaalisen vapun viettoon:

  • JVG – Ikuinen Vappu, Virtuaalinen Helsinki, verkkotapahtuma
  • Korkeasaaren eläintarhan livelähetykset Facebookissa
  • Kansallisoopperan verkkosivuilta löytyvä virtuaalinäyttämö
  • Lukulumo, tällä hetkellä kaikille avoin monikielinen kuvakirjapalvelu verkossa