Hem

Virtuaaliesittelyiden avulla itsenäistymiskotien ja perhekuntoutusten asunnot tulevat tutuiksi

Julkaistu: 2020-07-10

Humanan avopalveluissa on tehty jo useasta itsenäistymiskoti- ja perhekuntoutusyksiköstä verkkosivuille virtuaaliesittely. Virtuaaliesittely tarkoittaa tilojen 3D-mallinnusta, jonka avulla tulevat asukkaat voivat vierailla ja tutustua kotiin mihin aikaan tahansa matkapuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla.

A room with a view to the kitchen

”Asiakkaat tulevat itsenäistymiskotiin tai osallistuvat yksikössä tapahtuvaan perhekuntoutukseen vapaaehtoisesti, joten asunnon pitää olla heille mieleinen. On siis todella tärkeää, että asiakkaat voivat ennakkoon tutustua asuntoon ja näkevät ihan konkreettisesti, miltä siellä näyttää. Työskentelyyn on silloin paljon helpompi sitoutua, kun tietää mihin on menossa”, avopalveluiden hallintojohtaja Kimmo Säikkä selittää.

Säikän mukaan kuntien sosiaalityöntekijöiltä on tullut hyvää palautetta: virtuaaliesittelyistä on koettu olevan hyötyä heidän työssään. Virtuaaliesittely antaa paljon selkeämmän kuvan asunnon tilojen avaruudesta ja tunnelmasta kuin perinteiset valokuvat tai pohjapiirros.

”Itsenäistymistä harjoittelemaan tuleville nuorille aikuisille on tärkeää tietää, että Niittypurossa heitä varten on oikea oma koti, jonka he voivat sisustaa mieleisekseen. Viihtyisä koti motivoi kuntoutumiseen”, Itsenäistymiskodit Niittypuron vastaava ohjaaja Saara Siltakoski vahvistaa.

Oulun kupeessa Kempeleessä sijaitseva Niittypuro tarjoaa nuorille aikuisille aktiivista asumiskuntoutusta kohti kevyemmän tuen palveluita tai täysin itsenäistä elämää. Humana avopalveluiden kaikista yksiköistä tullaan tekemään verkkoon virtuaaliesittely sitä mukaa, kun kuvaukset tiloissa on mahdollista toteuttaa.

Niittypuro on lopettanut toiminnan vuonna 2023.