Hem

Lokakuun Hyvä työkaveri on perheohjaajana työskentelevä Mervi Koistinen

Julkaistu: 2020-12-09

Lokakuun Hyvä työkaverimme on Humanan Avopalveluissa perheohjaajana työskentelevä Mervi Koistinen. Mervin ilmiantaneen kollegan perustelut kuuluivat näin: ”Rehti, iloinen ja muut huomioiva tyyppi. Välittää työkavereista ympärillään, luo hyvää henkeä.”

Jo usean vuoden ajan Humanassa on palkittu kuukausittain hyvä työkaveri, joka valitaan henkilöstön tekemien ilmiantojen perusteella. Merville Hyvä työkaveri -tunnustus tuli iloisena yllätyksenä. ”Tämän arjen puurtamisen keskellä en ollut edes ajatellut, että on tällainen hieno mahdollisuus muistaa ja kiittää työkaveria. Vaikka sen voi toki tehdä sanallisestikin, niin tällainen muistaminen on todella tärkeää. Se mikä motivoi, on ne omat työkaverit ja oma tiimi. Tiimillä on iso merkitys, vaikka paljon tehdäänkin yksin. Valinta lämmitti mieltä ja arvostan tätä suuresti.”

Mervi korostaa hyvien työkavereiden tärkeyttä ja toteaa jokaisen työntekijän olevan arvokas ja tekevän tärkeää työtä. Hän kertoo usein huomanneensa, että joissakin tilanteissa työ on hedelmällisempää, kun on työpari mukana. ”Kun teet paljon yksin, niin sen takia työparitoiminta ja ylipäätänsä se, että välillä näkee työyhteisöä, on mielestäni todella iso voimavara. Sitä pitää suuressa arvossa, että pystyy jakamaan asioita ja ehkä jopa oppimaankin työkaverilta jotain.”

Mervin työhön sisältyy sekä perhetyötä että ammatillisen tukihenkilötyön tehtäviä: on muun muassa asiakastyötä perheen kotona, välillä mennään tukinuorten kanssa metsäretkille tai kiipeilemään ja välillä hoidetaan virastoasioita perheen kanssa. Mervin mukaan työssä parasta onkin sen vaihtelevuus. ”Jokainen perhe ja jokainen asiakas ovat yksilöllisiä. Ehkä se tuo sen oman haasteen, mutta myös sen, mikä pitää työn mielenkiintoisena ja voisi sanoa, että omalla tapaa jopa herkullisena.”

Yhdeksi työn parhaista puolista Mervi nostaa myös mahdollisuuden hallita omaa kalenteriaan - että pystyy joustavasti suunnittelemaan oman aikataulunsa asiakkaan tarpeet huomioiden. Mervi kertoo pitävänsä haasteista ja siitä, että saa toisinaan mennä pois omalta mukavuusalueelta. Hypyn omalta mukavuusalueeltaan Mervi teki myös 1,5 vuotta sitten siirtyessään varhaiskasvatuksen maailmasta perhetyön pariin, eikä omien sanojensa mukaan ole katunut päivääkään. ”Mulla on aina sellainen jano oppia uutta ja kehittyä, ja sitä tässä työssä kyllä saa. Kahta samanlaista päivää ei ole.”

Humana Avopalvelut tuottaa asiakkaan kotiin ja arkiympäristöön toteutettavia sosiaalialan avopalveluja lapsille, nuorille, perheille ja aikuissosiaalityön asiakkaille.