Hem

Torstai 15.2.2023

 1. Satu Mäki-Fossi, palvelualuejohtaja, perheiden palvelut, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue

  Satu Mäki-Fossi avaa johtamansa kokonaisuuden osalta juuri taaperoikään ehtineen hyvinvointialueen ensi askeleita, kompastuskiviä ja unelmien tavoittelua.

 2. Elina Pekkarinen, lapsiasiavaltuutettu

  Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen valvoo lasten etua ja oikeuksien toteutumista sekä seuraa heidän elinolosuhteitaan ja hyvinvointiaan. Pekkarinen kuulee lasten ja nuorten ajatuksia heiltä itseltään. Avauspuheenvuorossaan Pekkarinen kertoo tähän ensikäden tietoon pohjautuen, miten suomalaiset lapset ja nuoret voivat vuonna 2024.

  Näkemyksenä lasten ja nuorten kuulumisista jakamassa myös Pohjanmaan poliisilaitoksen tilannekeskuksen komisario Pauli Latvanen.

 3. Lastensuojelussa ollaan tilanteessa, jossa vaativan laitoshoidon tarve kasvaa. Humanan palvelujohtaja Elias Mänttärin juontamassa paneelikeskustelussa pohditaan, miten tähän tilanteeseen ollaan päädytty; miksi lasten ja nuorten pahoinvointi lisääntyy? Kuitenkin yhteiskunnassa kaikki toivovat, että nuoret voisivat hyvin. Miten saisimme kehityssuunnan käännettyä pahoinvoinnista hyvinvointiin? Millaisia keinoja meillä on ennaltaehkäisevästi toimia siten, että vaativan laitoshoidon tarve vähenisi?

  Keskustelemassa:
  Heidi Haapala, toiminnanjohtaja, Humana
  Elina Kekkonen, erityisasiantuntija, Lastensuojelun keskusliitto
  Janne Pajaniemi, lastensuojelun johtaja, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
  Ida Voutilainen, ohjaaja, Humana Nuorisopsykiatrinen asumiskoti Puro

  Keskustelua moderoi Elias Mänttäri, palvelujohtaja, Humana

 4. Ben Furman, psykiatrian erikoislääkäri, vaativan erityistason psykoterapeutti

  Koskaan ei ole liian myöhäistä saada onnellinen lapsuus on hauska sanonta, mutta ehkä vielä hauskempaa olisi sanoa, että "koskaan ei ole liian myöhäistä saada onnellinen loppuelämä". Ben Furmanin luento on johdatus toiveikkuuden psykologiaan.

 5. Hanna-Kaisa Mäkynen, sosionomi, stressinhallinnan ja palautumisen valmentaja

  Stressinhallintaan ja palautumiseen erikoistuneen valmentaja Hanna-Kaisa Mäkysen unelmissa kaikilla olisi arjessaan tilaa olla, tuntea ja oivaltaa. Ja tietenkin unelmoida! Raskas työ ei vaadi raskaita huveja, vaan viisaita valintoja vapaa-ajalle, jotka tukevat palautumista. Tavoitteena on jaksaa hyvin työssä sekä nauttia elämästä työn ulkopuolella. Miten siis hallita stressiä ja palautua arjen keskellä?

 6. Iltaohjelma järjestetään OmaSp Stadionilla (Alaseinäjoenkatu 15, 60220 Seinäjoki). Ohjelmassa luvassa verkostoitumista, purtavaa ja alkumalja. Iltaa tähdittää NotSoRock Great Cover Band!