Hyvinvaikuttajat.fi täyttää vuoden – mitkä olivat vuoden 2023 luetuimpia sisältöjä?
Humanan Hyvinvaikuttajat-sisältösivusto täyttää tammikuussa vuoden! Julkaisimme vuoden aikana kymmeniä tarinoita sosiaalialan ajankohtaisista puheenaiheista, ammattilaisista ja niistä kaikkein tärkeimmistä eli ihmisistä, joita ammattilaiset ovat työllään pystyneet auttamaan kohti hyvää elämää. Tutustu viiteen luetuimpaan juttuun.
Hyvinvaikuttamisen huima lukijamatka käynnistyi tammikuussa 2023, kun julkaisimme Hyvinvaikuttajat.fi-sivustolle ensimmäiset artikkelit ja blogitekstit. Vuoden aikana olemme kertoneet kymmenien tarinoiden kautta, miten me Humanassa rakennamme parempaa sosiaalialaa. Juhlan kunniaksi nostamme esiin viisi vuoden 2023 luetuinta juttua.
Mitä nepsy-valmennus on?
Humanalaisilla on valtava määrä tietoa ja taitoa, jota he ovat kartuttaneet koulutusten kautta. Haluamme jakaa tätä asiantuntemusta ja lahjakkuutta myös lukijoillemme sekä toivottavasti opettaa jotain uutta.
Lukijamme ovat olleet erityisen kiinnostuneita lukemaan nepsy-valmennuksesta – mitä nepsy-valmennus on, kenelle se sopii ja millaisia tuloksia valmennuksella voi saada. Tiesitkö muuten, että omien työntekijöiden lisäksi Humana kouluttaa sosiaali-, terveys- ja opetusalan ammattilaisia nepsyvalmentajiksi?
Lue artikkeli nepsy-valmennuksesta
Keikkarista yksikönjohtajaksi – lastensuojelu on lempeyttä ja pinkin eri sävyjä
Ensimmäisen vuoden aikana jo kahdeksan humanalaista on päässyt kertomaan oman uratarinansa Hyvinvaikuttajat-sivuilla. Yksi heistä on Anne Hyytiäinen, jonka inspiroiva uratarina sai huiman määrän lukijoita. Uratarinat ovat oiva tapa tutustua hyvinvaikuttajan urapolkuun sekä kuulla, miten monipuolisia ja antoisia työuria Humanassa on mahdollista saavuttaa.
“Olen onnekas, kun onnistuin pitämään lapseni hengissä ja turvassa”
Asiakkaiden onnistumistarinat ja kokemukset Humanan palveluista ovat paras todiste humanalaisten tekemästä hyvästä työstä. Asiakkaidemme kertomat tarinat avaavat ikkunan vertaisten elämään. Niitä kertomalla pyrimme rikkomaan sosiaalipalveluiden käyttöön liittyviä tabuja sekä luomaan niin asiakkaille kuin heidän läheisilleen uskoa ja toivoa siihen, että vastoinkäymiset voi voittaa oikeanlaisen tuen sekä rohkaisevien, inhimillisten kohtaamisten avulla.
Yksi vuoden luetuimmista asiakastarinoista on äidin kertomus hänen poikansa sijoituksesta sekä kokemukset siitä, miten suuri myönteinen vaikutus huostaanottopäätöksellä on ollut koko perheeseen.
Lue sijoitetun lapsen äidin tarina
Kaksikulttuurinen perhetausta opetti herkkyyttä havainnoida
Vuoden luetuimpiin juttuihin mahtuu mukaan toinenkin ajatuksia herättävä uratarina, jossa Raija Stenroos kertoo työstään perheohjaajana ja ammatillisena tukihenkilönä. Stenroos pohtii jutussa sitä, kuinka hänen on omien kokemusten kautta helpompi ymmärtää myös asiakkaiden erilaisuuden kokemuksia.
Lue Raija Stenroosin uratarina
Mitä on RAI-arviointi lastensuojelussa?
Humanalla menetelmäosaaminen on tärkeässä roolissa. Kehitämme arviointimenetelmiä ja työkaluja, joilla voimme seurata palvelujemme vaikuttavuutta. Siitä erinomainen esimerkki on RAI-arvioinnin hyödyntäminen lastensuojelussa, sillä perinteisesti arviointityökalua käytetään iäkkään henkilön tai kehitysvammapalvelujen asiakkaan palvelutarpeiden ja toimintakyvyn arvioinnissa.
Yhdessä luetuimmassa jutussa vastuuohjaaja Sonja Malmberg ja RAI-vastaava, ohjaaja Kari Törmikoski kertovat RAI-arvioinnista lastensuojelussa. RAI-arviointi on kokonaisvaltaista lapsen tai nuoren toimintakyvyn tarkastelua, jossa selvitetään esimerkiksi arkisuoriutumista, psyykkistä oireilua, sosiaalista osallisuutta, voimavaroja sekä lähipiirin tarjoamaa tukea.
Lue artikkeli RAI-arvioinnista lastensuojelussa
Kiitos, kun olet ollut matkassamme mukana ensimmäisen vuoden! Voit jatkossakin lukea inspiroivia hyvinvaikuttajien ja asiakkaidemme tarinoita osoitteessa hyvinvaikuttajat.fi.