Hem

Luottamus ja positiivisuus ovat Hilmarin työyhteisön valtteja

Julkaistu: 2020-05-14

Hoito- ja hoiva-alan työssä alan ammattitaidon lisäksi erityisen tärkeitä ominaisuuksia ovat kekseliäisyys, taito tehdä havaintoja, hyvä tilannetaju, vastuullisuus, kärsivällisyys ja myönteinen elämänasenne, Keuruulla palvelukoti Hilmarissa työskentelevät hoitajat arvioivat.

Koronavirusepidemian myötä työyhteisön toimivuutta punnitaan aivan uudella tavalla. Hilmarissa yksi tärkeä voimavara on luottamus.

”Työilmapiiri on avoin ja rento. Jokainen hoitaa oman tehtävänsä ja tarjoaa apua tarpeen mukaan myös toisille. Luotetaan avunsaantiin ja avuntarjoamiseen. Luotetaan tiimin toimivuuteen. Tuetaan yhteisöhoidollista hoitomallia, jossa huomioidaan asukkaan ja työntekijän yksilöllisyys”, sairaanhoitaja Päivi Heikkilä kuvailee.

Tärkeää on myös säilyttää positiivisuus ja kohtaamisen taito poikkeusoloissakin.

”Työyhteisönä olemme halunneet rakentaa luottamusta ja myönteistä ilmapiiriä niin työntekijöiden kuin asukkaiden keskuudessa. Välittäminen, kuunteleminen ja tavoitettavissa oleminen on ollut tärkeää meille jokaiselle”, Heikkilä luettelee asioita, jotka nyt ovat Hilmarin arjessa korostuneet.

Heikkilä näkee erityisesti asukkaille ajankohtaisista asioista tiedottamisen suuressa roolissa. ”Ajan antaminen tälle on selkeyttänyt tilannetta ja antanut varmuutta hoitaa asukkaita ammattitaitoisesti.”

Koronavirusepidemian myötä arjessa nousevat esiin pienetkin ilonaiheet.

”Työyhteisössä juhlistamme päivittäin asioita, joista voimme olla ylpeitä. Yhteinen toimintamalli ja rakentava me-henki on vahvistanut lujaa pohjaamme olla upea toimiva tiimi, joka suhtautuu rohkeasti ja avoimesti uusiin haasteisiin”.

Palvelukoti Hilmari koostuu neljästä pienestä ja kodikkaasta ryhmäkodista, joissa tarjotaan yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille.

Tutustu palvelukoti Hilmariin

Anna Savikko paistoi lettuja Hilmarissa

Lähihoitaja Anna Savikko paistoi vapun kunniaksi muurinpohjalettuja Hilmarin asukkaille ja työntekijöille.