Hem

Huhtikuun Hyvä työkaveri

Julkaistu: 2020-05-26

”Saara. Voi tuo ihana nainen on tuulahdus lempeää tuulta, räiskyvää iloa, täyttä luottamusta ylä- ja alamäessä ja vielä taajamassakin. Hän kohtaa joka päivä asukkaat ja kollegat aidosti hymyillen ja kuunnellen. Ilo näkyy työssä, jota hän on valmis kehittämään tiimissä ja aina valmis hulluihinkin ajatuksiin, jotka ovat aina onnistuneet ja tuoneet iloa meille hoitajille ja asukkaille – eli meille kaikille, jotka yhdessä toimimme polulla. Luottamus, tuo jykevin tiimissä työskennellessä – toiseen on luotettava iloissa, suruissa, puurtaessa ja nauraessa. Saara on siis täysi kymppi työkaverina.”

Saara Luostarinen

Näillä sanoin kollega kuvasi Saaraa Hyvä työkaveri -ilmiannossaan. Vuodesta 2017 lähtien Humanalla on palkittu kuukausittain hyvä työkaveri, joka valitaan henkilöstöltämme saatujen ilmiantojen perusteella. Huhtikuun Hyvä työkaverimme on hoitajana Kotkassa Aittapolun ryhmäkodissa työskentelevä Saara Luostarinen.

Saaran mukaan parasta työssä on se, että yksikään päivä ei ole samanlainen. Tekeminen on monipuolista, vaikka koronavirusepidemia onkin tuonut toimintaan tiettyjä rajoituksia. Normaalitilanteessa esimerkiksi kaupungilla käyminen sekä retket ja tapahtumat asukkaiden kanssa ovat mieluisaa tekemistä, kun näkee, että asukkaat nauttivat.

”Palautteen saat sun tekemisestä ja olemista heti ja suoraan. Asukkaat näkee ja lukee sinusta, että missä mennään ja jakavat omat tuntonsa avoimesti. Tosi pienikin juttu voi olla riemukasta pitkään.”

Saara kertoo viihtyvän työssään erittäin hyvin ja pitää siitä, että saa olla mukana asukkaiden arjessa – tukea ja auttaa niin hyvinä kuin huonompinakin hetkinä.

”Ja kyllä ne asukkaatkin vissiin tykkäävät, kun kysellään aina, että montako vapaata sulla on ja milloin tuut. Sitten kun tulee, niin siellä odotellaan aina välillä ovella, että tulihan se Saara töihin.”

Pienessä työyhteisössä työkavereiden erityisosaamiset ovat tulleet hyvin tutuiksi ja arjen puuhissa jokaisen eri vahvuudet yhdistyvät:

”Lettumestari pitää iltapäivällä lettukestejä, ja joka osaa laulaa paremmin, niin laulattaa.”

Saara valmistui lähihoitajaksi vuonna 2006. Tänä vuonna tulee täyteen neljä vuotta Aittapolun ryhmäkodissa. Valmistumisen jälkeen työkokemusta on ehtinyt kertyä myös päiväkodissa ja vanhustyössä. ”Aikaisemmin en ole ollut niin paljon tekemisissä kehitysvammaisten kanssa ja tällaisessa paikassa töissä. Olin kohdannut kyllä, mutta olin ollut töissä päiväkodilla ja vanhustyössä, vaikka olinkin käynyt vammaistyön koulutusohjelman. Mutta kun sitten tulin tänne, niin aika äkkiä huomasin, että tämä olikin mun juttu.”

Aittapolun palvelu- ja ryhmäkoti Kotkassa tarjoaa turvallista ja virikkeellistä arkea kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville.

Tutustu Aittapolun ryhmäkotiin