Hem

Jessica Suoperä improvisoi innostavaa kuntoutusta

Julkaistu: 2020-08-12

Palveluvastaava Jessica Suoperä nauttii työstään, sillä Kuntoutuskoti Arkipäivän kannustava ilmapiiri luo mahdollisuuden keksiä uusia kuntouttavia toimia.

Torniossa sijaitsevan Kuntoutuskoti Arkipäivän palveluvastaava Jessica Suoperän mielestä paras juttu oli, kun hoitajat menivät Jokkakotiin yökyläilemään. Tavallisesti henkilöstö on paikalla Jokkakodissa vain päiväsaikaan, joten tempaus toi kivaa vaihtelua normiarkeen.

”Keksimme, että menisimme porukalla yökylään. Tämä on nyt toteutettu parina vuonna. Vietämme yhdessä aikaa nuorten kuntoutujien kanssa: herkuttelemme, pelaamme pelejä ja katsomme leffoja. Olemme saaneet siitä hyvää palautetta sekä nuorilta että omaisilta. Nuoret kyselevät, että koska me taas tulemme yöksi. Kivoja juttuja ovat olleet myös ex tempore retket ja tapahtumat.”

Jessica Suoperä aloitti Arkipäivässä harjoittelijana vuonna 2013, kun hän opiskeli lähihoitajaksi. Oppimisen halu on jäänyt pysyväksi olotilaksi, tällä hetkellä hän opiskelee työn ohessa työnohjaajaksi ja ammattikorkeakoulussa hyvinvointiosaamisen johtamista. Tässä välillä hän on jo suorittanut sairaanhoitajan ja neuropsykiatrisen valmentajan tutkinnot.

”Minusta on motivoivaa opiskella ja yhdistää koulumaailmasta jatkuvasti tulevaa uutta tietoa työhöni. Voin kehittää työyhteisöä tuomalla tuoreita näkökulmia. Olen kiitollinen siitä, miten hienosti työpaikkani on kannustanut minua opiskelussani.”

Työpaikan hyvästä hengestä kertoo jotain myös se, kuinka pieniin signaaleihin tartutaan niin hoitotyössä kuin kehittämisessäkin. Jessica Suoperä kertoi muutama vuosi sitten työpaikalla, että on aina haaveillut työskentelystä lasten parissa. Tuumasta toimeen ja tuo haave muuttui pian todeksi, kun Arkipäivässä aloitettiin ammatillinen tukihenkilötoiminta lapsille ja nuorille. Huostaanotetut uusiin koteihin sijoitetut lapset ja nuoret saavat tukihenkilön, joka kulkee heidän rinnallaan kohti aikuisuutta. Vastaavaa tukihenkilötoimintaa on tarjolla myös aikuisille.

Jessica Suoperä uskoo, että työskentelee todennäköisesti myös tulevaisuudessa Arkipäivässä, joka tarjoaa jatkuvasti haasteita kehittyä.

”Työpisteeni on Jokkakodissa, jossa asuu 14 aikuista mielenterveyskuntoutujaa. Toisessa yksikössämme Harjukodissa asuu iäkkäämpiä kuntoutujia. Lisäksi meillä on asiakkaita ympäri Torniota. Palvelemme vauvasta vaariin.”

Lue lisää Kuntoutuskoti Arkipäivästä