1. Olet tässä: Kuusamo – Kotikylä Kotiranta
Takaisin sivulle Hoivakodit ikäihmisille

Humana Kotikylä Kotiranta, Kuusamo

Palvelutalo Kotiranta tarjoaa turvallisen kodin 30 ikäihmiselle Kuusamossa. Hoivakoti sijaitsee Kuusamojärven rannalla terveyskeskuksen vieressä. Kotirannassa eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea. Hoivakodissa tehdään, nähdään ja koetaan uusia asioita yhdessä.

 • Aktiviteetteja
 • Lähellä luontoa
 • Sauna
 • Turvaranneke
 • Turvanappi
 • SävelSirkku
 • Musiikkia ja laulua
 • Tukipalvelut
 • Oma lääkäri
 • Esteettömät tilat
 • Kinestetiikkaosaamista

Asuminen

Palvelukoti Kotiranta on nykyaikainen ikäihmisten tehostetun palveluasumisen koti, jossa tarjoamme kodinomaista asumista ympäri vuorokauden. Hoivakodin tilat ovat uudet, toimivat, käytännölliset ja nykyaikaiset.  

Kotirannassa on yhteensä 30 asukaspaikkaa. Huoneet ovat valoisia ja tilavia yhden hengen huoneita. Jokaisessa asuinhuoneessa on oma wc ja suihku. Palvelukodissa on avara yhteinen ruokailu- ja oleskelutila, jonne asukkaat voivat kokoontua seurustelemaan, ruokailemaan ja nauttimaan toistensa seurasta. Oleskelutilasta on näkymä kauniille Kuusamojärvelle. 

Aktiviteetit

Kuntoutusnäkökulma ja toimintakyvyn ylläpitäminen ovat osa Kotirannan palvelukodin kaikkea toimintaa. Asukkaita ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Fysioterapeutti ohjaa asukkaille soveltuvia harjoitteita ja opastaa apuvälineiden käytössä. Yhteisiä ohjattuja jumppatuokioita on joka päivä sekä aamulla että illalla. 

Käytössämme on Sävelsirkku-menetelmäpalvelu, jossa on ikäihmisille sopivaa mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia: asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka. 

Yhteisöpalavereissa keskustelemme asukkaiden kanssa, millaisia kiinnostuksen kohteita ja toiveita heillä on. Teemme yhteistyötä SPR:n, päiväkodin ja seurakunnan kanssa. 

Ruokailu

Ruokailutilanteet ovat tärkeitä yhteisiä hetkiä päivässä, jolloin kokoonnumme yhteiseen ruokasaliin nauttimaan ruoasta sekä toisten asukkaiden ja henkilöstön seurasta. Pyrimme tekemään ruokailuhetkistä kotoisia ja viihtyisiä. Mikäli asukas ruokailee mieluummin yksin tai vaikkapa vierailulla olevien läheistensä kanssa, ruokailu onnistuu myös omassa huoneessa tai käytävillä olevissa oleskelutiloissa.  

Monipuolinen ja ravitseva ruoka valmistetaan Kuusamon kaupungin keskuskeittiöllä. Ruoanlaitossa käytetään mahdollisimman paljon lähellä tuotettuja raaka-aineita. 

Arjen lisäksi hoivakoti Kotirannassa vietetään juhlia. Muun muassa jouluna, pääsiäisenä, vappuna ja juhannuksena on tarjolla oma juhlallinen ruokailu teemaan sopivine koristeluineen. Juhlistamme myös asukkaiden merkkipäiviä heidän toivomustensa mukaisesti. 

Hoiva ja huolenpito

Asukkaan tarpeet ja toiveet asumiseen ja hoivaan liittyen ovat kaiken perusta. Toimintakyvyn tukeminen elää kodin kaikessa toiminnassa.

Palvelukodin asukkaiden hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaisensa kanssa RAI-toimintakykyarvioon perustuen. 

Turvarannekkeet tuovat asumiseen lisää turvallisuutta. Paikallisten terveyspalvelujen lisäksi Kotirannan ammattitaitoinen henkilökunta pitää huolta siitä, että asukkaiden terveydenhoidon kokonaisuus on toimivaa ja hyvin hallinnassa. Tarpeen vaatiessa voimme konsultoida omaa geriatria. 

Kotikylä

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

 • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
 • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
 • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
 • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Yhteystiedot