1. Olet tässä: Lahti – Kotikylä Lepolankatu
Takaisin sivulle Hoivakodit ikäihmisille

Humana Kotikylä Lepolankatu, Lahti

Hoivakoti Lepolankatu tarjoaa turvallisen ja viihtyisän kodin 60 iäkkäälle ihmiselle. Lepolankadun palvelukoti sijaitsee Lahdessa rauhallisella Kivistönmäen alueella aivan keskustan tuntumassa. Palvelukoti koostuu viidestä ryhmäkodista.

 • Sauna
 • Turvaranneke
 • SävelSirkku
 • Musiikkia ja laulua
 • Tukipalvelut
 • Oma lääkäri
 • Lisäpalvelut
 • Esteettömät tilat
 • Kinestetiikkaosaamista
 • Wi-fi

Asuminen

Kotikylä Lepolankadussa on 60 tilavaa yhden hengen asuinhuonetta kahdessa kerroksessa. Jokaisessa asuinhuoneessa on tilava wc ja suihku. Molemmissa kerroksissa on oma yhteinen oleskelutila, johon kokoonnumme seurustelemaan ja nauttimaan yhdessäolosta. Yhteisissä tiloissa järjestetään myös erilaisia tilaisuuksia, sillä palvelukodissa käy usein esiintyviä vieraita.  

Molemmissa kerroksissa on katettu terassi, jossa kasvatamme kesäisin muun muassa tomaatteja ja yrttejä. Terassilta voi seurata myös ympäröivää luontoa. Palvelukodissa on langaton verkkoyhteys. 

Lepolankadun palvelukoti on asukkaidemme koti, jossa hoitajat toteuttavat toimintakykyä ylläpitävää ja tukevaa toimintaa. Lepolankadulla eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea - tehdään, nähdään ja koetaan mahdollisimman itsenäisesti ja monipuolisesti. 

Aktiviteetit

Asukkaiden toimintakyvyn ylläpitäminen ovat osa Lepolankadun palvelukodin arkista toimintaa. Asukkaita kannustetaan liikkumaan, ja heitä opastetaan apuvälineiden käytössä. Palvelukodin fysioterapeutti käy tutustumassa jokaiseen asukkaaseen henkilökohtaisesti ja antaa ohjeita myös henkilöstölle. 

Käytössämme on SävelSirkku-menetelmä, joka sisältää ikäihmisille sopivaa monipuolista ohjelmaa. SävelSirkun avulla saamme vuoden jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia moneen eri makuun. 

Jokaisen asukkaan elämänpolku otetaan huomioon, ja yritämme luoda asukkaille mielekkäitä kokemuksia. Vaikka kannustamme osallistumaan ohjattuun toimintaan, kunnioitamme asukkaiden toiveita ja oman huoneen yksityisyyttä. 

Ruokailu

Ruokailuhetket ovat odotettuja tapahtumia päivittäin. Asukkaat kokoontuvat syömään ryhmäkotien omissa tiloissa. Pyrimme tekemään ruokailuhetkistä rauhallisia ja kotoisia. Jos asukas haluaa syödä omassa huoneessa yksin, niin hän saa tarvitsemansa ruokarauhan.

Arkeen liittyy myös juhlahetkiä. Vietämme perinteisiä juhlapäiviä huomioimalla sen ruokailussa, koristelussa ja vierailevien esiintyjien ohjelmistossa. Kaksi kertaa vuodessa vietämme suosittua ravintolapäivää, johon asukkaat saavat valita mieluisia ruokiaan. Asukkaat puetaan juhlavaatteisiin, ja henkilökunta toimii tarjoilijoina. Kodissamme muistamme myös asukkaiden merkkipäiviä.

Hoiva ja huolenpito

Jokaiselle asukkaalle tehdään palvelu- ja hoitosuunnitelma, jonka avulla kartoitamme yksilölliset tarpeet ja toiveet. Tavoitteenamme on pitää asukkaan toimintakyky mahdollisimman hyvänä, jotta hän voisi nauttia olostaan palvelutalossa.

Turvarannekkeet lisäävät asukkaiden turvallisuutta. Paikallisten terveyspalvelujen lisäksi Lepolankadun palvelukodin ammattilaiset pitävät huolta siitä, että asukkaiden terveydenhoidon kokonaisuus on hyvin hallinnassa ja toimivaa. Palvelukodin oman lääkärin lisäksi voimme tarpeen vaatiessa konsultoida omaa geriatria.

Kotikylä

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

 • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
 • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
 • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
 • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Yhteystiedot