Hem
Humana palvelukoti Helminkoti

Ottaa yhteyttä

Sijoituspyyntö

Osoite

Puhakantie 14, 91500 Muhos

Humana Kotikylä Helminkoti, Muhos

Palvelutalo Helminkoti sijaitsee Muhoksella Puhakan alueella. Helminkoti tarjoaa turvallisen ja viihtyisän kodin 18 iäkkäälle ihmiselle, jotka tarvitsevat tehostettua palveluasumista. Hoivakoti on tuttu muhoslaisille, sillä se on toiminut ikäihmisten kotina jo parikymmentä vuotta. Helminkoti on nyt entistäkin viihtyisämpi, sillä tilat on remontoitu perusteellisesti vuonna 2020. Kotimme asiakkaaksi tullaan Muhoksen kunnan vanhustyön ohjauksen kautta. Olemme Muhoksen kunnan hyväksymä palvelusetelipalvelutuottaja.

Tarjoamme asukkaille

  • Palveluseteli
  • Aktiviteettejä
  • SävelSirkku

Asuminen

Hoivakodissamme asutaan omassa huoneessa, jonka asukas voi itse kalustaa mieleisekseen omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Ikäihmisten hoitotyöhön koulutettu henkilökuntamme on asukkaiden apuna ympäri vuorokauden.
Palvelukodissamme on mahdollisuus saada myös tilapäishoitoa. Tilapäishoidossa asutaan vuoroin kotona ja vuoroin Kotikylä Helminkodissa.

Aktiviteetit

Hoivakoti Helminkodissa eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea. Meillä tehdään, nähdään ja koetaan asioita yhdessä. Hoivakodissamme asukas saa tukea ja apua kaikkiin elämän osa-alueisiin, jokaisen oman tarpeen ja toiveiden mukaan.

Hyvän toimintakyvyn tukeminen elää palvelukotimme kaikessa toiminnassa. Jokaista asukasta ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Tuemme toimintakykyä yksilöllisen suunnitelman ja mielekkäiden arjen toimintojen lisäksi suunnittelemalla ja toteuttamalla yhdessä monenlaista viriketoimintaa ympäri vuoden.

Asukkaille tärkeitä asioita ovat ulkoilu, musiikki, yhdessä jutteleminen ja muisteleminen, tuoreiden leivonnaisten tuoksu ja maisteleminen, erilaiset visailut, tarinat ja yhteiset juhlat. Usein vietämmekin mukavaa aikaa jutellen asioista, joita arjen lomassa nousee esille.

Käytössämme on SävelSirkku-menetelmäpalvelu, jossa on ikäihmisille suunnattua mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia: asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka.

 

Tutustu Helminkodin omavalvontasuunnitelmaan

 

Osoite

Puhakantie 14, 91500 Muhos

Osoite

Heidi Tolonen sij.

Yksikön päällikkö

Yhteystiedot

Heidi Tolonen sij.

Yksikön päällikkö

Sanna Paakkonen

Vastaava sairaanhoitaja