Hem
Yhteystiedot
Takaisin sivulle Hoivakodit ikäihmisille

Humana Kotikylä Helminkoti, Muhos

Palvelutalo Helminkoti sijaitsee Muhoksella Puhakan alueella. Helminkoti tarjoaa turvallisen ja viihtyisän kodin 18 iäkkäälle ihmiselle, jotka tarvitsevat tehostettua palveluasumista. Hoivakoti on tuttu muhoslaisille, sillä se on toiminut ikäihmisten kotina jo parikymmentä vuotta. Helminkoti on nyt entistäkin viihtyisämpi, sillä tilat on remontoitu perusteellisesti vuonna 2020. Kotimme asiakkaaksi tullaan Muhoksen kunnan vanhustyön ohjauksen kautta. Olemme Muhoksen kunnan hyväksymä palvelusetelipalvelutuottaja.

  • Palveluseteli
  • Aktiviteetteja
  • SävelSirkku

Asuminen

Hoivakodissamme asutaan omassa huoneessa, jonka asukas voi itse kalustaa mieleisekseen omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Ikäihmisten hoitotyöhön koulutettu henkilökuntamme on asukkaiden apuna ympäri vuorokauden.
Palvelukodissamme on mahdollisuus saada myös tilapäishoitoa. Tilapäishoidossa asutaan vuoroin kotona ja vuoroin Kotikylä Helminkodissa.

Aktiviteetit

Hoivakoti Helminkodissa eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea. Meillä tehdään, nähdään ja koetaan asioita yhdessä. Hoivakodissamme asukas saa tukea ja apua kaikkiin elämän osa-alueisiin, jokaisen oman tarpeen ja toiveiden mukaan.

Hyvän toimintakyvyn tukeminen elää palvelukotimme kaikessa toiminnassa. Jokaista asukasta ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Tuemme toimintakykyä yksilöllisen suunnitelman ja mielekkäiden arjen toimintojen lisäksi suunnittelemalla ja toteuttamalla yhdessä monenlaista viriketoimintaa ympäri vuoden.

Asukkaille tärkeitä asioita ovat ulkoilu, musiikki, yhdessä jutteleminen ja muisteleminen, tuoreiden leivonnaisten tuoksu ja maisteleminen, erilaiset visailut, tarinat ja yhteiset juhlat. Usein vietämmekin mukavaa aikaa jutellen asioista, joita arjen lomassa nousee esille.

Käytössämme on SävelSirkku-menetelmäpalvelu, jossa on ikäihmisille suunnattua mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia: asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka.

Helminkodin esitteen voit ladata tästä.

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

  • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
  • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
  • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
  • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Yhteystiedot