1. Olet tässä: Pihtipudas – Kotikylä Kaski
Takaisin sivulle Hoivakodit ikäihmisille

Humana Kotikylä Kaski, Pihtipudas

Palvelukoti Kaski tarjoaa turvallisen ja viihtyisän kodin 23 asukkaalle, jotka tarvitsevat tehostettua palveluasumista. Palvelutalo sijaitsee Keski-Suomen pohjoisosassa Pihtiputaalla, pienessä keihäskarnevaaleistaan tunnetussa kunnassa.

 • Mahdollisuus käyttää palveluseteliä
 • Aktiviteetteja
 • Lähellä luontoa
 • Sauna
 • Turvaranneke
 • Turvanappi
 • SävelSirkku
 • Musiikkia ja laulua
 • Tukipalvelut
 • Oma lääkäri
 • Lisäpalvelut
 • Esteettömät tilat
 • Kinestetiikkaosaamista

Asuminen

Palvelutalo Kaski koostuu yhden ja kahden hengen huoneista, joita on yhteensä 20. Kaski on avattu vuonna 2008 remontoituun entiseen seurakuntakotiin. Hoivakotimme helmi on suuri ja avara entinen seurakuntasali, jossa ruokailemme ja vietämme yhdessä aikaa.

Kaski on asukkaidemme koti. Autamme asukkaitamme elämään mahdollisimman hyvää ja antoisaa elämää. Tuotamme asumispalveluita ammattitaidolla ja ihmisläheisesti asukkaiden erilaiset tarpeet huomioon ottaen. Toimintakykyä ylläpitävä ja tukeva toiminta turvaa asukkaiden hyvinvointia. Hoivakodistamme on helppo käydä ulkoilemassa ja ihailemassa jokimaisemaa kauniilta museosillalta.

Teemme työtämme suurella sydämellä, ja huolehdimme vastuullisesti jokaisen asukkaamme hyvinvoinnista.

Aktiviteetit

Käytössämme on SävelSirkku-menetelmäpalvelu, jossa on ikäihmisille sopivaa mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia: asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka.

Omahoitaja kartoittaa asukkaan harrastukset ja kiinnostuksenkohteet tehdessään palvelusuunnitelmaa, jolloin aktiviteetit pystytään räätälöimään asukkaalle mieleisiksi.

Teemme yhteistyötä paikallisen seurakunnan ja kansalaisopiston kanssa. Kodissamme vierailee myös päiväkodilta esikoululaisia esiintymässä ja muita vierailevia esiintyjiä.

Ruokailu

Ruokailutilanteet ovat tärkeitä yhteisiä hetkiä päivässä, jolloin kokoonnumme yhteiseen oleskelutilaan nauttimaan ruoasta sekä toisten asukkaiden ja henkilökunnan seurasta. Pyrimme tekemään ruokailuhetkistä kotoisia ja viihtyisiä. Monipuolinen ja ravitseva ruoka saapuu meille Fazerin ateriapalvelulta.

Kaskessa juhlistetaan itsenäisyyspäivää, joulua, pääsiäistä, vappua ja juhannusta, jolloin juhlaperinteiden lisäksi on tarjolla ruokailu teemaan sopivine koristeluineen. Juhlistamme myös asukkaiden merkkipäiviä heidän toivomustensa mukaisesti.

Hoiva ja huolenpito

Jokaisen asukkaan tarpeet kartoitetaan yksilöllisesti, ja palvelut räätälöidään niiden mukaan. Kaikki tähtää siihen, että asukkaan toimintakyky säilyisi mahdollisimman hyvänä ja hän voisi elää kodissaan mielekästä ja turvallista arkea.

Palvelukoti Kaskessa hoitotyön ammattilaiset pitävät huolta asukkaiden terveydenhuollon kokonaisuudesta. Terveyskeskuslääkärin palvelut saamme kotiimme kerran kuukaudessa ja tarvittaessa konsultaatiota puhelimitse. Päivystystapauksissa avustamme asukkaan vastaanotolle. Tarpeen vaatiessa voimme konsultoida myös omaa geriatria.

Kotikylä

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

 • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
 • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
 • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
 • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Yhteystiedot