1. Olet tässä: Suonenjoki – Kotikylä Päivärinne
Takaisin sivulle Hoivakodit ikäihmisille

Humana Kotikylä Päivärinne, Suonenjoki

Palvelukoti Päivärinne tarjoaa turvallisen kodin iäkkäille ihmiselle, jotka tarvitsevat palveluasumista. Hoivakodissa on 19 yksiötä ja neljä kaksiota.

  • Aktiviteetteja
  • Oma keittiö
  • Tukipalvelut
  • Lisäpalvelut
  • Oma puutarha
  • SävelSirkku

Asuminen

Kotikylä Päivärinne koostuu 19 valoisasta yksiöstä ja neljästä viihtyisästä kaksiosta. Asunnot ovat invamitoitettuja. Jokaisessa asunnossa on oma pieni keittiö, wc ja suihku. Asunnot ovat kolmessa kerroksessa, joihin pääsee liikkumaan tilavalla hissillä. Jokaisessa kerroksessa on avara yhteinen oleskelutila ja valoisa parveke. Parvekkeilta on näkymä vehreälle piha-alueelle. Piha-alueella voi istua ja vaikka nauttia päiväkahvit suuren lehmuksen alla.

Päivärinteen palvelukoti on asukkaidemme koti, jossa hoitajat huomioivat asukkaan omat voimavarat ja tukevat oman toimintakyvyn ylläpitämiseen. Jokaista asukasta kohdellaan yksilöllisesti ja yksityisyyttä kunnioitetaan.

Kotikylä Putamo sijaitsee samassa pihapiirissä Päivärinteen kanssa. Kotikylä Putamo koostuu 33 yksiöstä kolmessa kerroksessa, joihin pääsee hissillä. Asukkaiden yhteisessä olohuoneessa viihdytään lukien yhdessä lehtiä, pelaten bingoa tai nauttien saunakahvista.

Aktiviteetit

Asukkaiden toimintakykyä ylläpidetään kuntouttavalla työotteella. Kaikki hoitajat ovat suorittaneet kinestetiikan peruskoulutuksen. Kinestetiikan käyttöä kehitetään jatkuvasti asukkaiden avustamisessa.

Asukkaat ja omaiset voivat omilla toiveillaan vaikuttaa aktiviteetteihin ja virkistystoimintaan.

Käytössämme on SävelSirkku-menetelmäpalvelu, jossa on ikäihmisille sopivaa mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia: asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka. Viikoittain henkilöstö ohjaa asukkaita eri peleihin. Esimerkiksi rimagolf, renkaanheitto ja bingo ovat todella suosittuja asukkaiden keskuudessa.

Pihapiiri ja talojen sijainti antavat asukkaille mahdollisuuden ulkoiluun ja asiointiin myös omatoimisesti.

Teemme yhteistyötä paikallisten seurakuntien kanssa. Eri seurakuntien edustajat käyvät vierailulla ja kerran kuukaudessa kokoontuu ystäväpiiri. Lisäksi säännöllisin väliajoin on hartaushetki. Suonenjoen Latu käy auttamassa ulkoilussa kerran viikossa. Lisäksi meillä käy esiintyjiä tuomassa iloa arkeen.

Ruokailu

Palvelutalo Päivärinteellä on oma keittiö, jossa keittiöhenkilöstö valmistaa maukasta ja terveellistä kotiruokaa. Valmistuksessa käytetään mahdollisimman paljon paikallisten tuottajien tuottamia raaka-aineita. Ruokailu tapahtuu Päivärinteen ruokasalissa, jonne myös Putamon asukkaat ovat tervetulleita. 

Kaikkia asukkaita kannustetaan osallistumaan yhteisiin ruokailuhetkiin. Ruokailu on tärkeä päivittäinen sosiaalinen tapahtuma, jonka yhteydessä voi vaihtaa kuulumisia toisten asukkaiden kanssa.

Myös asukkaiden omaiset ovat tervetulleita ruokailuihin yhteisiin tiloihin. Asukkaan halutessa voi ruokailu tapahtua myös asuinkerrosten yleisissä tiloissa tai asukashuoneessa. 

Juhlapäivät huomioidaan ruokalistoissa. Perinneruokia tarjotaan toiveiden mukaan.

Hoiva ja huolenpito

Jokaisen asukkaan tarpeet kartoitetaan yksilöllisesti ja palvelut räätälöidään niiden mukaan. Kaikki tähtää siihen, että asukkaan toimintakyky säilyisi mahdollisimman hyvänä ja hän voisi elää kodissaan mielekästä ja turvallista arkea.

Turvarannekkeet tuovat asumiseen lisää turvallisuutta. Paikallisten terveyspalvelujen lisäksi Päivärinteen ja Putamon ammattitaitoinen henkilöstö pitää huolta siitä, että asukkaiden terveydenhoidon kokonaisuus on toimivaa ja hyvin hallinnassa. Tarpeen vaatiessa voimme konsultoida omaa geriatria.

Kotikylä

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

  • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
  • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
  • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
  • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Yhteystiedot