1. Olet tässä: Suonenjoki – Kotikylä Putamo
Takaisin sivulle Hoivakodit ikäihmisille

Humana Kotikylä Putamo, Suonenjoki

Humana Kotikylä Putamo sijaitsee Suonenjoen keskustassa lähellä palveluita. Putamo tarjoaa vuokra-asumista ensisijaisesti ikäihmisille. Kotikylä Putamossa on 33 senioriasuntoa, joiden asukkaat voivat saada omien tarpeiden ja toiveiden mukaan apua esimerkiksi siivouksessa ja kodinhoidossa.

 • Oma puutarha
 • Oma keittiö
 • Oma sauna
 • Palveluseteli
 • Tukipalvelut
 • Lisäpalvelut
 • Turvaranneke
 • Esteettömät tilat

Asuminen

Humana Kotikylä Putamo tarjoaa vuokra-asumista ikäihmisille. Putamon kodit ovat yksiöitä (27–32 m2), joissa on oma keittiö, suihku ja wc. Talossa on käytössä yhteinen sauna ja pesutupa sekä yhteinen oleskelutila.

Palvelukoti Päivärinne sijaitsee samassa pihapiirissä, ja Putamon asukkailla on mahdollisuus käyttää Päivärinteen ruokapalveluita.

Aktiivista arkea

Toimintakyvyn tukeminen auttaa senioriasuntojen asukkaita elämään mahdollisimman itsenäisesti ja turvallisesti kotoisassa ja turvallisessa ympäristössä. Jokaista asukasta ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman.

Yhdessä tekeminen virkistää ja motivoi liikkumaan. Talon ulkopuoliset vierailijat tuovat vaihtelua arkeen, ja viikoittaiset ulkoiluhetket ovat suosittuja. Ystäväpiiri ja seurakunnan vierailut ovat myös odotettuja.

Hoiva ja huolenpito

Kotikylä Putamon asukkaiden on mahdollista saada kevyttä elämänhallinnan tukea, ohjausta ja avustamista päivittäisissä toiminnoissa, kuten siivouksessa, kodinhoidossa tai ulkoilussa. Palveluiden ostamiseen voi hakea palveluseteleitä Suonenjoen kaupungilta.

Asumisen palvelut räätälöidään asukkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Huolehdimme tarvittaessa asukkaan lääkityksestä. Kodissa on mahdollisuus turvarannekkeen käyttöön. Tässäkin kuuntelemme asiakkaan omia toiveita.

Kotikylä

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

 • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
 • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
 • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
 • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Yhteystiedot