1. Olet tässä: Tampere – Kotikylä Elämänpuu
Takaisin sivulle Hoivakodit ikäihmisille

Humana Kotikylä Elämänpuu, Tampere

Palvelukoti Elämänpuu sijaitsee rauhallisella alueella Tampereen keskustan ulkopuolella. Hoivakodin kiinteistössä on iso ja turvallinen piha ulkoilua ja oleskelua varten. Hoivakoti Elämänpuussa on yhteensä 30 tilavaa senioriasuntoa palveluasumista tarvitseville ikäihmisille. Asunnoista 24 on yksiötä ja kuusi kaksiota. Lisäksi palvelutalo tarjoaa 16 ikäihmiselle ympärivuorokautista hoivaa tehostetun palveluasumisen asunnoissa.

  • Oma keittiö
  • Sauna
  • Lisäpalvelut - Oma fysioterapeutti
  • SävelSirkku
  • Aktiviteetteja
  • Turvaranneke

Asuminen

Kotikylä Elämänpuun palvelukoti koostuu 30 valoisasta ja tilavasta asunnosta. Huoneistot sijoittuvat kolmeen eri kerrokseen. Jokaisessa huoneistossa on keittiönurkkaus ja inva-mitoitettu wc-suihkutila. Huoneistoissa on myös parvekkeet. Saunomaan pääsee palvelukodin yhteiseen saunaan.

Hoivakoti Elämänpuulla on oma piha-alue, jossa on mukava istuskella ja seurustella naapureiden kanssa. Lähiympäristössä on pyöräteitä, joita pitkin voi turvallisesti ulkoilla.

Ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville asukkaille palvelukoti Elämänpuussa on lisäksi ryhmäkoti, jossa on 16 asuinhuonetta varustettuna inva-mitoitetulla wc-tilalla. Ryhmäkodissa on yhteiset tilat ruokailuun ja seurusteluun sekä piha-alue, joka aidattuna tuo turvallisuutta asukkaiden ulkoiluun. Ryhmäkodissa on myös sauna.

Järjestämme mielellämme tutustumiskäyntejä kotiimme. Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan tiloihin ja toimintaamme yhdessä läheistesi, omaishoitajasi tai avustajasi kanssa. Pyydämme ystävällisesti soittamaan etukäteen ja sopimaan tutustumiskäynnin palveluesimiehen kanssa.

Aktiviteetit

Kuntoutusnäkökulma ja toimintakyvyn ylläpitäminen ovat osat Elämänpuun palvelukodin kaikkea toimintaa. Meillä on myös kinestetiikka-osaamista. Asukkaita ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Elämänpuun oma fysioterapeutti ohjaa erilaisia liikuntaryhmiä arkipäivisin. Liikuntaryhmien lisäksi fysioterapeutti ohjaa tarvittaessa myös apuvälineiden hankinnassa ja käytössä.

Palvelukodissa käytössämme on SävelSirkku-palvelu, joka on mieltä ja kehoa kuntouttava menetelmä. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia: asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka.

Hoivakodissamme toimii asukastoimikunta. Asukkaat valitsevat jäsenet toimikuntaan keskuudestaan. Asukastoimikunnan roolina on vaikuttaa asiakkaiden viihtyvyyteen ja talon tapahtumiin.

Tampereen kaupunki toimittaa kirjastokassit palvelukoti Elämänpuuhun säännöllisesti. Asukkaat saavat vapaasti lainata kirjastokasseissa olevia kirjoja. Lisäksi Tampereen kaupunki järjestää Elämänpuussa kulttuurituokioita. Elämänpuu ry järjestää kodissamme viikoittain erilaista ohjelmaa talon asukkaille. Kotimme elämä on varsin virikkeellistä. Palvelukodin viikko-ohjelma on kaikkien nähtävillä, tervetuloa mukaan!

Ruokailu

Palvelukoti Elämänpuussa ruokaillaan valoisassa ja avarassa oleskelutilassa nauttien ruoasta ja toisten asukkaiden ja henkilökunnan seurasta. Monipuolinen ja ravitseva ruoka valmistetaan Feelian keittiössä. Arjen lisäksi vietämme kalenteri- ja kirkkovuoden juhlatapahtumia teemaan sopivine ruokailuin ja koristeluin. Juhlistamme asukkaiden merkkipäiviä heidän toivomustensa mukaisesti.

Hoiva ja huolenpito

Hoivakoti Elämäpuussa työskentelee koulutettu henkilökunta, joka koostuu sairaanhoitajista ja lähihoitajista. Lisäksi Elämänpuussa työskentelee fysioterapeutti ja keittiötyöntekijä. Siivouspalvelut ostetaan ISS:ltä.

Jokaisen asukkaan tarpeet ja toiveet kartoitetaan yksilöllisesti ja palvelut räätälöidään niiden mukaan. Kaikki tähtää siihen, että asukkaan toimintakyky säilyisi mahdollisimman hyvänä ja hän voisi elää kodissaan mielekästä ja turvallista arkea.

Turvarannekkeet tuovat asumiseen lisää turvallisuutta. Palvelukodissa käy Tampereen kaupungin osoittama lääkäri ja laboratoriohoitaja säännöllisesti. Tarpeen vaatiessa voimme konsultoida omaa geriatria.

Kotikylä

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

  • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
  • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
  • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
  • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Yhteystiedot