Hem

Arjen Sydämessä pääsiäistä vietetään positiivisin mielin

Julkaistu: 2020-04-11

”Lapset ja nuoret ovat selkeästi motivoituneempia puuhastelemaan yksikössä, nyt kun kohtaamisia ja ulkoisia kontakteja on normaalia vähemmän ja päivien kulkua on jouduttu miettimään uudelleen."

Arjen Sydämessä pääsiäistä vietetään lasten toiveiden mukaisesti. Pyhät ovat täynnä aktiviteetteja. Suunnitteilla on muun muassa makkaranpaistoa, Kahoot! -tietokilpailu, kylpy- ja saunapäivä, frisbeegolfia, pingisturnaus sekä mahdollisuuksien mukaan eväsretki Kopparnäsiin.

”Lapset ja nuoret ovat selkeästi motivoituneempia puuhastelemaan yksikössä, nyt kun kohtaamisia ja ulkoisia kontakteja on normaalia vähemmän ja päivien kulkua on jouduttu miettimään uudelleen. Tekemistä on kuitenkin saatu rytmitettyä ja ulkojutut onnistuvat”, kertoo yksikönjohtaja Pauliina Keto.

Vaikka odotettu Himoksen reissu jouduttiin perumaan, kavereita ei pääse tapaamaan totutusti ja jopa koulua kaivataan, on koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta löytynyt myös paljon positiivista. Arjen Sydämessä yhteisö on tiivistynyt ja henki on ollut hyvä.

”Kaikki lapset ovat käyttäytyneet hienosti ja arki on sujunut hyvin”, Pauliina kehuu.

”Lasten keskuudesta on noussut kommentti, että kouluasioita on oppinut nyt jopa paremmin, kun oppilas on saanut itse enemmän vastuuta, eikä oppia kaadeta samalla tavalla saavista, vaan oivalletaan itse tekemällä”, Pauliina täsmentää.

Arjen Sydämessä etuna on se, että ympärillä on koko ajan muitakin lapsia ja nuoria, eikä kenenkään tarvitse olla yksin. Talossa on paljon harrastusmahdollisuuksia, ja vallitsevassa tilanteessa uusia luovia ratkaisujakin on keksitty. Esimerkiksi pingispöytää siirtämällä on samaa tilaa käytetty joogaamiseen nettivideoiden ohjeiden avustuksella.