Hem

Salapoliisiuutiset kertoo Salapoliisi Mäyrän seikkailuista Puolenhehtaarin Metsässä

Julkaistu: 2020-12-21

”Salapoliisi Mäyrä seikkaili Puolenhehtaarin Metsässä kymmenen taitavan ja viisaan Salapoliisin kanssa. Lapset suoriutuivat hienosti kaikista salapoliisitehtävistä ja Mäyrä oli oikein tyytyväinen saamaansa apuun”, Salapoliisiuutiset kertoo.

Salapoliisi Mäyrä on lastensuojelun kehittämisyhteisö Pesäpuu ry:n kehittämä toimintamalli sijaishuollossa asuvien lasten osallisuuden ja vaikuttamisen vahvistamiseksi turvallisen, iloisen ja voimaannuttavan toiminnan avulla. Salapoliisi Mäyrä on sympaattinen mäyräherra, joka tutkii yhdessä lasten kanssa lastensuojelua ja turvallista arkea.

Salapoliisiprosessissa oli mukana lapsia Pienryhmäkoti Puolenhehtaarin Metsän yksiköistä. Salapoliisi-iltojen jälkeen Pesäpuun väki kokosi lasten tuotokset lapsille jaettaviin Salapoliisiuutisiin.

Salapoliisiuutisissa kerrotaan lasten ajatuksia muun muassa siitä, mikä auttaa uuteen paikkaan tuloa. Uuteen paikkaan tuloa helpottaa, jos Mäyrää tervehditään ja sanottais ”Moi ja tervetuloa.” Olisi kiva, jos haluttaisiin tutustua ja kysyttäisiin vaikka ”Moi, kuka sä oot?”, ”Mitä kuuluu?”, ”Tutustutaanko?”. Mäyrästä tuntuisi kivalta, jos sitä kutsutaan mukaan leikkeihin tai pelaamaan. Silloin tuntisi olonsa tervetulleeksi.

Lapset pohtivat myös hyvän työntekijän ominaisuuksia. Hyvä työntekijä on kiva, ystävällinen, avulias, hauska, tasapuolinen, turvallinen, huolenpitävä ja sellainen, joka ”vahtii, ettei varas tule”.

Puolenhehtaarin Metsän Polku-yksikössä lapset kuuntelivat tarkkaan, kun heille luettiin Salapoliisiuutisia. "Kivat uutiset oli!”, lapset kommentoivat. Lapset halusivat toivottaa myös "Mäyrälle hyvää joulua!"

Yhteistyö jatkuu tammikuussa Pesäpuun ja Humanan aikuisten kesken pohtimalla, miten lasten viisaita ajatuksia voidaan Humanalla hyödyntää.

Lue Salapoliisiuutiset täältä

Lue lisää Pienryhmäkoti Puolenhehtaarin Metsästä