Hem

Hienoimmat hetket ovat asiakkaiden onnistumiset ja saavutukset

Julkaistu: 2021-02-01

Lastensuojelupalveluiden ohjaajat Tiina ja Emmi ovat viihtyneet meillä töissä jo kymmenen vuotta. Vuosiin mahtuu molemmilla paljon ikimuistoisia hetkiä.

 

Tiina työskentelee ohjaajana Metsätähdessä Lohjalla, joka on kodinomainen, ympärivuorokautisesti toimiva koti sijoitetuille lapsille.

”Kymmenen vuotta täällä on vierähtänyt nopeasti. Siirryin tänne päiväkotimaailmasta ja alkuun kaikki oli uutta ja jännittävää. Mutta hyvin pian huomasin, että tämä on se mun juttu. Päivät ovat kaikki erilaisia ja niihin mahtuu suuria tunteita laidasta laitaan”, Tiina kertoo.

Tiinan vuosiin Metsätähdessä mahtuu paljon hienoja muistoja.

”Olen saanut viettää ihania mökkireissuja, viettää tunteikkaita juhlia ja lähettää itsenäistyviä nuoria maailmaan kokeilemaan omia siipiään. Ehkä kuitenkin parhaita hetkiä ovat sellaiset tavalliset arkiset illat. Päivän puuhien jälkeen käperrymme yhdessä sohvalle lasten/nuorten kanssa ja tajuan, että tämä hetki voisi olla ihan kenen tahansa perheen olohuoneesta, ihan tavallista arkea”, Tiina kertoo.

Hyvät työkaverit auttavat Tiinaa jaksamaan silloin kun töissä on tiukkoja aikoja. Tiina mielestä hienoa on myös se, että jokaisella on vapaus käyttää työssään omia vahvuuksiaan.

”Parasta työssäni ohjaajana on, että koen tekeväni merkityksellistä työtä. Se miten työni teen jättää jäljen näiden nuorten elämään, vietämme yhdessä sitten kuukausia tai vuosia”, Tiina toteaa.

Tiina päivittämässä talon viikkotaulua.

”Yhdessä kohtaamme ja jaamme haasteet ja onnistumiset”

Emmi työskentelee vastaavana ohjaajana Kissankellossa, kodinomaisessa lastenkodissa Lempäälässä.

”Pidän työstäni erittäin paljon, ja varmasti suurin syy yksikössä viihtymiseeni on meidän huikea työporukka. Yhdessä kohtaamme ja jaamme haasteet ja onnistumiset ja tiedämme, että selviämme yhdessä mistä vaan. Työskennellessäni voin aina luottaa siihen, että saan täyden tuen työyhteisöltäni”, Emmi kiittelee kollegoitaan.

Vastaavana ohjaajana työskentelyssä parasta Emmin mielestä on työn monipuolisuus ja vaikuttamismahdollisuudet omaan työhön. Työ tarjoaa myös sopivassa määrin vastuuta ja haasteita osastotyöskentelyn rinnalle. 

Hienoja ja ikimuistoisia hetkiä on mahtunut kymmeneen vuoteen useita.

”Näistä tärkeimpänä ovat asiakkaiden onnistumiset ja saavutukset ja asiakkailta saadut kiitokset. On myös aina erittäin hienoa saada kylään Kissankellon entisiä asiakkaita”, Emmi kertoo.