Hem

Matti, Kirsi ja Jaana palasivat töihin Humanaan – ”Aivan kuin kotiin olisi palannut”

Julkaistu: 2022-02-03

Matti, Kirsi ja Jaana ovat Humanan lastensuojelupalveluiden ”paluumuuttajia”. Mikä sai heidät alun perin lähtemään Humanasta ja mikä houkutteli heidät palaamaan takaisin?

”Kuva on lapsen kotiharjoitteluhausta, jossa jammailtiin autossa musiikin tahtiin”, Matti kertoo. ”Kuva on otettu, kun käyn läpi toimistossa sijaitsevaa lääkekaappia ja otan tyhjät dosetit pesuun. Toimin siis lääkehoidon vastaavana yksikössämme”, Kirsi toteaa.

 

Matti, Ylistarossa sijaitsevan Pihakoivu 3:n ohjaaja

”Lähdin Humanasta lyhyemmän työmatkan takia ja ehkä mielessä oli myös ajatus, että hieman näkee toistakin työpaikkaa kyseisellä alalla. Tänä aikana ymmärsin, että jokaisessa työpaikassa on hyviä ja huonoja puolia, ja joskus asiat, jotka tuntunut isoilta, ovatkin suhteutettuna aika pieniä.

Paluuseen vaikutti monikin asia. Suurimpana syynä oli kuitenkin se, että Humanassa esihenkilöt huomioivat työntekijää ja kyselevät kuulumisia. Myöskin arvot ja toimintamallit ovat lähellä omia ajatuksiani. Toimintamalleilla tarkoitan aikuislähtöistä työotetta, jossa kuitenkin jokainen lapsi kohdataan omana yksilönään. Saan myös tehdä omalla persoonallani töitä.

Paluuni oli aika helppo, koska olin pois vain kesän, ja työkaverit ja lapsetkin olivat samoja. Voin siis kertoa viihtyneeni Humanassa todella hyvin.”

Kirsi, vastuuohjaaja sekä vastaava sairaanhoitaja Loimaankoivussa Loimaalla

”Lähdin Humanasta, koska tahdoin laajentaa kokemustani päihdetyöskentelystä sekä kokea pääkaupunkiseudun toimintatapoja. Tämän myötä sain toteuttaa myös yamk-kehittämis- ja johtamisopintojen taitojani.

Minut sai palaamaan Humanaan hyvä tiimi ja ihanat nuoret, joita olikin jo ikävä. Myös työmatkan pituus vaikutti paluuseen. Olen saanut jatkaa työtäni vastuuohjaajana sekä vastaavana sairaanhoitajana, mikä vaikutti myös paluuseeni. Humana tukee myös lisäkoulutusta, joka näkyy mm. työvuorolistan suunnittelussa.

Työskentely muualla avasi uusia näkökantoja ja toimintamenetelmiä. Opin myös paljon itsestäni sekä työtavoistani sekä arvoistani. Yksilöllisyys, tasavertaisuus, luottamus sekä luovuus ovat mm. sellaisia arvoja, jotka ovat vahvana työskennellessäni ohjaajana. Sain paljon eväitä toimia ja toteuttaa itselle tärkeää työtä.

Olin Humanasta pois vähän vajaa 6 kuukautta. Olen viihtynyt hyvin palatessani Loimaankoivuun, aivan kuin kotiin olisi palannut. Lapset, lasten perhe sekä ohjaajat ovat ottaneet minut avosylin takaisin.”

Jaana, ohjaaja Nuorisopsykiatrisen Asumiskoti Puron Vastaanottoyksikössä Merikaarrossa

”Lähdin Purosta aikoinaan kokemieni henkilöstöjohtamisen haasteiden vuoksi. Takaisin tulin noin viiden vuoden jälkeen. Tein muutaman vuoron ja kuulin kaikista hyvistä muutoksista, joita Purossa oli tehty. Siitä lähti ajatus palata Puroon.

Oltuani muualla töissä, kaipasin Puron työn haasteita. Nuorisopsykiatrinen Asumiskoti vastaa haasteisiin sekä antaa vahvistusta sille, että tämä on sitä työtä, jota haluan tehdä – työtä psyykkisesti oireilevien nuorten kanssa. Kaipasin myös sitä hyvää ilmapiiriä, joka minulla oli työkavereiden kanssa aiemmin Purossa. Huumoria ja sitä, että voit luottaa työkaveriin.

Paluu Puroon sujui kuin, ´kotiin olisi tullut´. Tunsin ennestään osan työntekijöistä ja se helpotti paluuta. Vastaanotto on paikka, jossa olemme kuin suurta perhettä ja se ei ole klisee, vaan täyttä totta. Työpaikka, jossa jokainen voi olla oma itsensä, kuvaa Vastaanottoa.

Esihenkilöistä haluan lisätä seuraavaa: He ovat helposti lähestyttäviä ja he ottavat hyvin vastaan myös rakentavaa palautetta!”