1. Humana Suomessa
  2. Medialle
  3. Uutiset
  4. Humana luopuu vanhuspalveluista ja rakentaa tulevaisuutta erikoistumalla

Humana luopuu vanhuspalveluista ja rakentaa tulevaisuutta erikoistumalla

Humana Suomen strategia perustuu kattavaan erikoistumiseen: tavoitteemme on olla ensiluokkainen sosiaalialan toimija, jonka ammattilaiset pystyvät auttamaan vaativissa avuntarpeissa olevia lapsia, nuoria ja perheitä. Osana strategian toteuttamista olemme tänään 23.5. allekirjoittaneet Mehiläisen kanssa kaupan, jonka myötä vanhuspalveluliiketoimintamme sekä kolme ikääntyneisiin asiakkaisiin painottunutta mielenterveysyksikköä siirtyvät kilpailuviranomaisen hyväksynnän jälkeen Mehiläiselle.

Kattava erikoistuminen tarkoittaa Humanan strategiassa osaavaa ja jatkuvasti kouluttautuvaa henkilökuntaa, joka pystyy vastaamaan asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin ja tarjoamaan ratkaisun monenlaisiin haasteisiin.

– Tavoitteemme on, että mitä vaativampi haaste, sitä varmemmin Humana on taho, joka osaa auttaa, Humana Suomen toimitusjohtaja Anu Kallio sanoo.

Esimerkiksi lastensuojelussa strategia tarkoittaa, että vuosi vuodelta yhä useammassa yksikössämme toteutamme vaativan tason erityislaitospalveluita. Avopalveluissa strategia puolestaan tarkoittaa, että samalla kun tuemme perheitä kaikkein vaativimmissa elämäntilanteissa, rakennamme painokkaasti ennaltaehkäisevää palvelua, jotta tulevaisuudessa voimme nähdä suomalaisen yhteiskunnan, jossa vaativahoitoisuutta tarvitaan nykyistä vähemmän.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten koko organisaatiomme on lähtenyt strategiaamme toteuttamaan. Se, että luovuimme nyt julkistetun kaupan myötä vanhuspalveluliiketoiminnastamme, on yksi hyvin konkreettinen askel, Anu Kallio sanoo.

– Meidän tulevaisuutemme, kasvumme ja vaikuttavuutemme yhteiskunnalle syntyy nimenomaan sosiaalialan palvelutuotannosta ja erikoistumisesta niihin taitoihin, joihin Suomessa kaivataan osaamista, valtakunnallisesti, Kallio jatkaa.

Lue Humana Groupin tiedote (ruotsiksi) Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Lue Mehiläisen tiedote Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.