Hem
Yhteystiedot

Haemme Lastensuojelupalveluihin Vantaalle YKSIKÖNJOHTAJAA uuteen perustettavaan yksikköön

Julkaistu: 2021-11-04

Haluaisitko olla mukana johtamassa lasten ja nuorten ja heidän perheidensä hyväksi tehtävää työtä? Tai haluaisitko kehittää alueen lastensuojelun palveluita, laatua ja osaamista? Uskomme, että jokaisen perheen ja lapsen haasteet ovat ratkaistavissa oikea-aikaisella ja tarpeen mukaisella tuella, hoidolla ja kasvatuksella. Työ lastensuojelun parissa on parhaimmillaan toiveikasta ja inspiroivaa, jossa pienetkin muutokset voivat viedä kohti hyvää. Meillä jokainen työntekijämme on hyvinvaikuttaja ja elämänarvon kasvattaja.

Toimintamme laajentuessa avaamme kaksi uutta erityistason lastensuojeluyksikköä Vantaan Nikinmäkeen. Juuri remontoiduissa tiloissa sijaitsevat 7-paikkaiset Korento -yksiköt tarjoavat kodinomaisen ja turvallisen kasvuympäristön lastensuojelullista sijoitusta ja psyykkistä kuntoutusta tarvitseville lapsille ja nuorille. Etsimme nyt kehitysmyönteistä yksikönjohtajaa ensimmäisenä avattavaan yksikköömme rakentamaan turvallista ja laadukasta lastensuojelutyötä.

Mikä on sinun roolisi tämän mahdollistamisessa?

Yksikönjohtajana luot arkea ja yhteisiä pelisääntöjä yhdessä tiimisi kanssa ja pala palalta rakennat yksikön, johon niin työntekijöiden kuin asukkaidenkin on helppo tulla. Tiimisi työntekijöiden esihenkilönä ylläpidät esimerkilläsi avointa ja ystävällistä työkulttuuria. Hyvinvaikuttajana mahdollistat henkilöstösi onnistumisen ja kehittymisen valmentavalla, osallistavalla ja inspiroivalla otteella. Osallistut alueesi hallinnollisiin tehtäviin, palveluiden markkinointiin, raportoit ja toimit tiiviissä yhteistyössä alueen toiminnanjohtajan kanssa. Osallistut myös alueesi johtoryhmätyöskentelyyn sekä yhteistyökumppaneiden ja tilaaja-asiakkaiden suhteiden luomiseen ja ylläpitämiseen. Et ole työssäsi yksin, vaan sinua odottavat alueen muiden yksiköiden johtajat. Saat lisäksi kuuntelevan ja kannustavan esihenkilön, jolla on valmius olla tukena haastavissakin tilanteissa.

Minkälaista henkilöä olemme etsimässä?

Tehtävässä menestyminen edellyttää alan korkeakoulututkintoa, kuten sosionomi, sairaanhoitaja tai yhteisöpedagogi, sekä vankkaa kokemusta lastensuojelutyöstä. Pidämme tärkeänä myös kokemusta esihenkilötyöstä. Arvostamme avarakatseisuutta ja innokkuutta alati kehittyvää lastensuojelun työkenttää kohtaan. Toivomme sinulta löytyvän hyvät organisointi-, yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot sekä positiivinen, kannustava ja joustava työote.

Ensimmäinen yksikkö käynnistyy suunnitelmien mukaan jo helmikuussa! Toivoisimme, että pääsisit aloittamaan viimeistään tammikuun alussa ja tarvittaessa yksittäisille päiville jo ennen sitä.

Mitä sinulla on lupa odottaa?

Pääset luomaan ja rakentamaan omannäköistä työpaikkaa ja alan vaikuttavinta lastensuojelua! Sinulla on mahdollisuus päästä mukaan oman joukkosi rekrytoimiseen. Käytössäsi on ison yhtiön tukitoiminnot ja valtakunnallisen yhteistyön mahdollisuudet. Panostamme moderniin esihenkilötyöhön ja tarjoamme esihenkilötyötäsi tukevia koulutuksia oman koulutusympäristömme Humana Akatemian kautta. Olemme ylpeitä arvoistamme: sitoutuminen, vastuullisuus sekä kohtaaminen ja ilo.

Kiinnostuitko? Haluamme kuulla sinusta!

Mikäli haluat keskustella lisää, lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Heli Niemi, p. 0440479283 heli.niemi(at)humana.fi. Lähetäthän hakemuksesi viimeistään 28.11.2021. Haastattelemme hakijoita jo hakuaikana. Työ alkaa sopimuksen mukaan - viimeistään tammikuun alussa. Huomioithan, että tehtävään valitun tulee esittää rikosrekisterilain 770 1993 6 §:n 2 mukainen lasten kanssa työskenteleviltä vaadittava rekisteriote.

Hae tehtävää tästä

Humana on johtava pohjoismainen sosiaalialan toimija, joka tarjoaa yksilöllisiä sosiaalipalveluita lähellä ihmistä ja perheen arkea. Meitä on Suomessa 2 700. Autamme ja tuemme päivittäin yli 4 200 ihmistä erilaisissa elämäntilanteissa. Visiomme mukaisesti uskomme siihen, että jokaisella on oikeus hyvään elämään – ja sen eteen myös työskentelemme. Humana pyrkii olemaan innostava työnantaja, sillä vain hyvinvoiva ja motivoitunut henkilöstö voi tuottaa asiakkaita yksilöinä huomioivia, laadukkaita palveluita.