Hem

Millaista on olla kesätyöntekijänä Humanassa?

Lue alta, mitä kesätyöntekijämme Riikka, Ronja, Sebastian ja Iida kertovat työstään.

 1. Millaista oli olla kesätyöntekijänä Humanan lastensuojelupalveluissa? Metsäapilassa Vihdissä työskennellyt Riikka kertoo kesästään.

  Miten päädyit kesätöihin Humanaan?

  Tein pienryhmäkoti Metsäapilassa harjoittelujakson syksyllä 2020. Yksikönjohtaja kysyi minua jäämään keikkariksi ja olenkin vaihtelevasti tehnyt keikkaa talven ajan. Kyselin kesätyöpaikkaa lopputalvesta ja täällä olen nyt kesän ollut.

  Mitä työhösi kuului?

  Olin ohjaajana Metsäapilassa. Työhön kuului paljon lasten kanssa oleskelua ja ajanviettoa sekä varsinkin näin kesällä erilaisia aktiviteetteja. Paljon uimista ja lapset oikein nauttivat, kun ohjaajakin tulee veteen!

  Mitä kesästä jäi päällimmäisenä mieleen?

  Päällimmäisenä on jäänyt kesältä mieleen Linnanmäki ja mökkireissu. Mökkireissulla lapset nauttivat hirmuisesti järvestä ja porealtaasta.

  Mitä olet oppinut kesän aikana?

  Kesän aikana on tullut opittua yhtä ja toista. Nyt on tullut oltua paljon enemmän talolla kuin keikkarina, joten olen päässyt tutustumaan lapsiin ihan eri tavalla. Olen myös päässyt työskentelemään monien eri ohjaajien ja keikkareiden kanssa, mikä ollut rikkaus ajatellen omaa työotetta ja toimintatapoja.

  Mitä suunnitelmia sinulla on kesän jälkeen?

  Syksyllä jatkuu taas koulu eli kolmas vuosi sairaanhoitajaopintoja starttaa. Jatkan syksyllä keikkarina täällä Apilassa. Ihanat lapset ja huippu työporukka takaavat aina mukavat työvuorot!

   

  Riikka_kesätyö.jpg

 2. Lähihoitajaksi valmistunut, ja parhaillaan terveydenhoitajaopintoja suorittava Ronja työskenteli kesän Humana Kotikylä Lipporannassa Oulussa.


  Mitä työhösi kuuluu?

  Työni on kolmivuorotyötä lähihoitajana. Eli lyhyesti sanottuna työhöni kuuluu ikäihmisten kokonaisvaltainen hoito ja huolenpito sekä asukkaiden kanssa ulkoilu ja virikkeiden ohjaaminen.

  Miten päädyit kesätöihin Humanaan?

  Kesätöihin Humanalle päädyin ystäväni kautta. Tutustuimme edellisenä kesänä työpaikalla ja hän vinkkasi minulle Kotikylä Lipporantaa. Alkukeväästä olin yhteydessä palveluvastaavaan ja hän kutsui minut työhaastatteluun.

  Mikä on ollut työssäsi parasta?

  Työssäni parasta on ehdottomasti asiakkaiden ja asukkaiden hymyt ja kiitollisuus. Tulee itselle hyvä olo siitä, kun asiakkaat ja asukkaat toteavat, että olen päätynyt oikealle alalle. Toki ihanat työkaverit sekä esihenkilöt tekevät sen, että työ on mielekästä.

  Mitä olet oppinut kesätyösi aikana?

  Olen ennen kaikkea oppinut erilaisten asukkaiden kohtaamista. Ammatillinen kasvu ei lopu koskaan tällä alalla, siksi hoitajana työskennellessä tulee muistaa, että koskaan et ole valmis, aina oppii ja kehittyy lisää.

  Mitä suunnitelmia sinulla on kesän jälkeen?

  Terveydenhoitajaopinnot jatkuvat töiden jälkeen. Tarkoituksena olisi valmistua 1,5 vuoden päästä ja päästä työskentelemään terveydenhoitajana.

  Miksi suosittelisit muille Humanaa kesätyöpaikkana?

  Humanan Kotikylä Lipporanta tarjoaa mahdollisuuden ikäihmisten parissa työskentelyyn. Minut otettiin Kotikylä Lipporannassa vastaan lämpimästi ja koin olevani erittäin tervetullut työyhteisöön.

   

  Ronja_kesätyö.jpg

 3. Lähihoitajaksi opiskeleva Sebastian työskenteli kesän Kuntoutuskoti Arkipäivässä, Jokkakodin yksikössä Torniossa. 

  Mitä työhösi Humanassa kuuluu?

  Olin kesäsijaisena, joten tein kaikkea mitä kuului vakituisen työntekijän tehtäviin. Esimerkiksi kävin lapsiasiakkaiden kanssa pelaamassa jalkapalloa, uimassa ja pelaamassa frisbeegolfia.

  Miten päädyit kesätöihin Humanaan?

  Minulla on kaveri täällä töissä ja olin kiinnostunut mielenterveyspuolesta.

  Mikä on ollut työssäsi mielenkiintoisinta/parasta?

  Työn vaihtelevuus – asiakkaita ei ole vain yksikössä vaan moni asuu kotonaan, joten pääsee käymään eri paikoissa. Olen myös päässyt tutustumaan hyvin yksikön asukkaisiin sekä olemaan arjessa mukana. Hyvä työilmapiiri sekä työkaverit ovat myös lisänneet viihtymistä todella paljon.

  Mitä olet oppinut kesätyösi aikana?

  Olen oppinut uusia asioita tältä alalta, esimerkiksi mielenterveysongelmista ja niiden hoidosta sekä saanut tavata uusia ihmisiä.

  Miksi suosittelisit muille Humanaa kesätyöpaikkana?

  Jos on kiinnostunut mielenterveystyöstä niin voin ehdottomasti suositella. Jokkakodista voin kertoa, että täällä on mahtavat asukkaat sekä todella hyvä työilmapiiri.

   

  Sebastian_kesätyö 2021.jpg

   

 4. Keväällä 2021 lähihoitajaksi valmistunut Iida työskenteli kesän Kuntoutuskoti Arkipäivässä, Jokkakodin yksikössä Torniossa. 

  Mitä työhösi kuuluu?

  Työhöni kuuluu mielenterveyskuntoutujien tukeminen arjessa, esim. kotitöissä, lääkehoito ja päivittäin erilaisten ryhmien vetäminen. Lisäksi toimin lapsiasiakkaiden tukihenkilönä.

  Miten päädyit kesätöihin Humanaan?

  Olin keväällä 2021 Jokkakodilla työharjoittelussa 2 kuukautta. Työharjoittelu meni hyvin, pääsin hyvin mukaan talon rytmiin ja pidin työstä, joten minulle tarjottiin kesäksi töitä.

  Mikä on ollut työssäsi mielenkiintoisinta/parasta?

  Työ haastaa päivittäin ja joka päivä oppii jotain uutta. Työ on monipuolista ja jokainen päivä on erilainen. Työyhteisössä ollaan aina valmiita auttamaan muita. Meillä uskaltaa näyttää tunteita ja kysyä neuvoja. Asiakkaiden luottamuksen saamisesta tulee myös onnistumisen tunne.

  Mitä olet oppinut kesätyösi aikana?

  Olen oppinut lisää erilaisista mielenterveysongelmista ja niiden lääkehoidosta, työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa ja olen saanut lisää ideoita päivittäisiin ryhmiin.

  Miksi suosittelisit muille Humanaa kesätyöpaikkana?

  Uudet työntekijät otetaan avoimesti vastaan ja kaikille annetaan asianmukainen perehdytys. Töissä on positiivinen ilmapiiri ja sinne on mukava mennä. Päivät eivät käy pitkiksi vaan tekemistä riittää koko päivälle.

  Mitä suunnitelmia sinulla on kesän jälkeen?

  Suunnitelmana on jatkaa lähihoitajan töitä mielenterveyspuolella.

   

  Iida_kesätyö.jpg