Hem
Yhteystiedot

Juho, lähihoitaja

Lähihoitajaksi keväällä 2020 valmistunut Juho työskenteli kesän Kuntoutuskoti Arkipäivässä, Jokkakodin yksikössä Torniossa.

Mitä työhösi kuuluu?

Mielenterveyskuntoutujien arjen tukemista ja muita hoitajan työn tehtäviä. Työkuvaani kuuluu muun muassa lääkehoito ja ryhmien pitäminen, esimerkiksi luontoryhmä ja hyvän mielen ryhmä. Kenttätyössä tuen asiakasta monipuolisesti siinä, että hän kykenee sairaudestaan huolimatta asumaan kotona.

Miten päädyit kesätöihin Humanaan? 

Olin talvella 2020 täällä työharjoittelussa viisi viikkoa ja se meni hyvin. Tykkäsin työstä ja ilmeisesti minustakin pidettiin työntekijänä. Harjoitteluni ohjaaja oli loistava ja perehdytti minut monipuolisesti työpaikkaan. Hyvän ohjaajan myötä minulla oli varma olo aloittaa työt Tornion Arkipäivässä.

Mikä on ollut työssäsi mielenkiintoisinta/parasta?

Monipuolisuus, sillä työnkuva vaihtelee. Meillä on asiakkaita lapsista aikuisiin ja työympäristö vaihtuu päivittäin, sillä osa asiakkaistamme asuu ympäri kaupunkia omissa asunnoissaan ja osa kuntoutuskoti Arkipäivässä.

Työyhteisössä on parasta se, että työkaverini eivät vaihdu vaan meillä on tiivis, avoin ja hyvä työporukka.

Mitä olet oppinut kesätyösi aikana?

Työskentelyä työyhteisössä sekä itsenäisesti. Lisäksi olen oppinut paljon psykiatrisesta kuntoutuksesta, erilaisista mielenterveysongelmista ja niiden hoidosta. Myös vuorovaikutustaidot ovat kehittyneet. Olen oppinut myös lääkehoidosta, eri lääkkeistä ja antotavoista.

Miksi suosittelisit muille Humanaa kesätyöpaikkana?

Täällä on hyvä, lämmin vastaanotto työntekijöiden sekä asiakkaiden osalta. Lisäksi työ on monipuolista ja opettavaista.

 

Juho Huotari_2020_ASP, Arkipäivä Tornio.jpg