Hem

Riikka

Millaista oli olla kesätyöntekijänä Humanan lastensuojelupalveluissa? Metsäapilassa Vihdissä työskennellyt Riikka kertoo kesästään.

Miten päädyit kesätöihin Humanaan?

Tein pienryhmäkoti Metsäapilassa harjoittelujakson syksyllä 2020. Yksikönjohtaja kysyi minua jäämään keikkariksi ja olenkin vaihtelevasti tehnyt keikkaa talven ajan. Kyselin kesätyöpaikkaa lopputalvesta ja täällä olen nyt kesän ollut.

Mitä työhösi kuului?

Olin ohjaajana Metsäapilassa. Työhön kuului paljon lasten kanssa oleskelua ja ajanviettoa sekä varsinkin näin kesällä erilaisia aktiviteetteja. Paljon uimista ja lapset oikein nauttivat, kun ohjaajakin tulee veteen!

Mitä kesästä jäi päällimmäisenä mieleen?

Päällimmäisenä on jäänyt kesältä mieleen Linnanmäki ja mökkireissu. Mökkireissulla lapset nauttivat hirmuisesti järvestä ja porealtaasta.

Mitä olet oppinut kesän aikana?

Kesän aikana on tullut opittua yhtä ja toista. Nyt on tullut oltua paljon enemmän talolla kuin keikkarina, joten olen päässyt tutustumaan lapsiin ihan eri tavalla. Olen myös päässyt työskentelemään monien eri ohjaajien ja keikkareiden kanssa, mikä ollut rikkaus ajatellen omaa työotetta ja toimintatapoja.

Mitä suunnitelmia sinulla on kesän jälkeen?

Syksyllä jatkuu taas koulu eli kolmas vuosi sairaanhoitajaopintoja starttaa. Jatkan syksyllä keikkarina täällä Apilassa. Ihanat lapset ja huippu työporukka takaavat aina mukavat työvuorot!

 

Riikka_kesätyö.jpg