Hem

Työharjoittelu on hyvä tapa tutustua Humanaan ja työmahdollisuuksiimme jo opiskeluaikana. Ekamissa hoiva-avustajaksi opiskeleva Tiina tutustui työharjoittelujaksollaan Kotkassa sijaitsevan Aittapolun ryhmäkodin arkeen ja elämään. Aittapolun ryhmäkoti tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa kehitysvammaisille henkilöille ja muille erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Näin Tiina vastasi kysymyksiin hänen parin kuukauden harjoittelujaksostaan:

Mikä on ollut mukavinta Aittapolulla?

”Aittapolun ryhmäkoti on mahtava paikka. Tunsin oloni heti tervetulleeksi. Aittapolulla on rehti ja välitön tunnelma. Koko henkilökunta on sitoutunutta ja he tekevät työtään sydämellään. Asukkaat ovat aivan ihania persoonia kukin omalla tavallaan ja asukkaat saavat elää omannäköistään elämää. Sain tehdä harjoittelussani kaikkia hoivaan ja avustamiseen kuuluvia tehtäviä. Päivät sujuivat nopeasti ja vaikka on niin sanottu viikko-/kuukausirytmi, niin jokainen päivä on silti omanlaisensa. Harjoitteluviikkojen kuluessa varmuuteni hoitotyötä ja avustamista kohtaan tuli varmemmaksi, ja sain olla juuri sellainen kuin olin.”

Miten sinut otettiin työyhteisössä vastaan?

”Minut otettiin vastaan työyhteisöön ihan mahtavasti. Tunsin kuuluvani joukkoon. Harjoittelustani jäi todella positiivinen ja kiitollinen mieli. Työyhteisössä kaikki tekivät kaikkea toinen toistaan auttaen. Työyhteisössä oli iloinen, välittävä ja positiivinen ilmapiiri.”

Mitä haluaisit vielä kertoa harjoittelujaksostasi?

”Haluaisin vielä sanoa, että tunsin itseni etuoikeutetuksi, kun sain näin mahtavan harjoittelupaikan käydessäni Ekamin hoiva-avustajakoulutusta. Sain tästä kokemuksesta paljon eväitä ja varmuutta matkalleni hoitotyössä. Täällä ryhmäkodissa niin asukkaiden kuin hoitohenkilökunnankin on hyvä olla. Kiitos koko Aittapolun ryhmäkodin asukkaille ja henkilökunnalle!”

 

Aittapolku_Meillä työharjoittelussa_blue dark_1080x1080.jpg