Hem

Lähihoitaja Anna

”Jokaisen työntekijän panos on tärkeä ja tiimissä yksilöt täydentävät hyvin toisiaan, näin syntyy toimiva ryhmä. Ainakin itse koen, että ilman työkavereitani ei työstäni tulisi mitään.”

Anna nauttii siitä, että työ ei ole liian tarkasti määriteltyä. Koska tiimissä on myös niitä henkilöitä, jotka huolehtivat aikataulujen pitävyydestä, on Annalla omasta mielestään mahdollisuudet toteuttaa työssään myös luovuuttaan. ”Jos minä olen vuorossa, on keittiö usein sekaisin, mutta asukkailla on hiukset kiharrettu ja jumppa pidetty. Nämä ovat minun vahvuuksiani ja niitä myös arvostetaan.”

Anna on valmistunut lähihoitajaksi vuonna 2008 ja tehnyt jo opiskeluaikana paljon keikkatöitä, hänellä on hoivapuolen kokemusta sekä yksityisen puolen työnantajilta, että työstä kaupungilla. ”Syksyllä 2016 kuulin kaverilta, että Palvelukoti Hilmariin haettiin keikkatyöntekijää. Annoin kaverille luvan suositella minua esimiehelleen. Sillä tiellä ollaan edelleen.” Työhistoriansa kautta Anna itse näkee hyvin selvästi yksityisen ja julkisen sektorin väliset eroavaisuudet ja kokee, että on saanut paremmat mahdollisuudet hyödyntää omaa persoonaansa hoitotyössä yksityisellä puolella: ”Jos haluan järjestää asukkaille juhlat niin Hilmarissa se onnistuu. Meillä on pidetty jo leikkimieliset häät, kesäjuhlat ja vapputanssit.”

Anna pitää hoitajan työstään ja haluaa tehdä sitä jatkossakin. ”Haluaisin jollain lailla saada lisättyä ihmisten arvostusta tätä työtä kohtaan. Itse olen ylpeä ammatistani ja koen, että se on vastuullista ja vaativaa työtä.” Annan mielestä kaikista ei ole hoitajan työhön ja siksi olisikin tärkeää, että myös lähihoitajan koulutukseen olisi jonkinlaiset pääsykokeet. ”Uskon, että osaava ja oikealla asenteella toimiva henkilökunta säästää kaikessa. Yksi ammattitaitoinen hoitaja vastaa useampaa huonolla asenteella työskentelevää”

Anna on ollut puhumassa työstään ja työnantajastaan niin messuilla kuin oppilaitoksissakin. ”On mahtavaa päästä puhumaan ihmisille tästä tärkeästä työstä ja siitä, miten monipuolisesti minulla on sitä mahdollisuus toteuttaa!”