Hem
Yhteystiedot

Lounatuulen tukiasunnot, Äänekoski

Palvelukoti Lounatuulen tukiasunnot Äänekoskella tarjoavat kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille tukea arkeen.

  • Osoitteemme Häränvirrantie 8 A 1 44120 Äänekoski
    Kartta

Asuminen

Lounatuulen tukiasunnot tarjoaa kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille tukea arkeen päivittäin klo 7-20. Tukiasunnoilla jokainen asuu omassa asunnossaan yksin tai puolisonsa kanssa lähellä Äänekosken keskustaa, kävelymatkan päässä niin Äänekosken palveluista ja toiminnoista kuin tukiasuntojen yhteisistä tiloistakin. Asunnot ovat pääsääntöisesti pieniä kaksioita ja avustamme niiden hankinnassa tarvittaessa. Henkilökunta on apuna ja tukena arjessa klo 8.00-20.00 jonka jälkeen asukkailla on mahdollisuus ottaa yhteys lähellä sijaitsevaan ympärivuorokautisesti toimivaan yksikköön.

Aktiivista arkea

Jokainen asukas saa tukea ja ohjausta oman tarpeensa mukaisesti arjen eri toiminnoissa, opiskelussa, työtoiminnoissa tai harrastuksissa. Vaikka kaikki asuvat omissa asunnoissaan, yhteisöllisyys ja sosiaaliset suhteet ovat tärkeitä ja niitä on mahdollista toteuttaa omien harrastusten ja toiminnan lisäksi yhteisissä tiloissa kaksi kertaa viikossa toteutuvassa kuntoutus- ja virikeohjaajan organisoimassa Härkälän päivätoiminnassa sekä retkillä, leireillä ja liikuntaryhmissä. Hyödynnämme myös paljon Äänekosken harrastustarjontaa sekä toisissa yksiköissämme toimivia kerhoja.

Kehitysvammaisten palvelu- ja ryhmäkotimme tarjoavat turvallista ja virikkeellistä arkea kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville. Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus.

Toiminnallisuus tarkoittaa meille aktiivista arkea. Yhteisöllisyys on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja aitoa läsnäoloa. Turvallisuus tarkoittaa kodissamme kokemusta mm. turvallisesta asuinympäristöstä.

Ota yhteyttä

Tutustu palveluihimme