Hem
Ryhmä nuoria pelaa krokettia.

Ottaa yhteyttä

Sijoituspyyntö

  • Johanna Pöyhönen Palveluvastaava
  • Tukiasunnot Henkilökunta 040 135 3626
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi

Osoite

Häränvirrantie 8 A 1 44120 Äänekoski

Lounatuulen tukiasunnot, Äänekoski

Palvelukoti Lounatuulen tukiasunnot Äänekoskella tarjoavat kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille tukea arkeen.

  • Johanna Pöyhönen Palveluvastaava
  • Tukiasunnot Henkilökunta 040 135 3626
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi

Asuminen

Lounatuulen tukiasunnot tarjoaa kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille tukea arkeen päivittäin klo 7-20. Tukiasunnoilla jokainen asuu omassa asunnossaan yksin tai puolisonsa kanssa lähellä Äänekosken keskustaa, kävelymatkan päässä niin Äänekosken palveluista ja toiminnoista kuin tukiasuntojen yhteisistä tiloistakin. Asunnot ovat pääsääntöisesti pieniä kaksioita ja avustamme niiden hankinnassa tarvittaessa. Henkilökunta on apuna ja tukena arjessa klo 8.00-20.00 jonka jälkeen asukkailla on mahdollisuus ottaa yhteys lähellä sijaitsevaan ympärivuorokautisesti toimivaan yksikköön.

Lounatuulen tukiasuntojen omavalvontasuunnitelma (PDF)

Aktiivista arkea

Jokainen asukas saa tukea ja ohjausta oman tarpeensa mukaisesti arjen eri toiminnoissa, opiskelussa, työtoiminnoissa tai harrastuksissa. Vaikka kaikki asuvat omissa asunnoissaan, yhteisöllisyys ja sosiaaliset suhteet ovat tärkeitä ja niitä on mahdollista toteuttaa omien harrastusten ja toiminnan lisäksi yhteisissä tiloissa kaksi kertaa viikossa toteutuvassa kuntoutus- ja virikeohjaajan organisoimassa Härkälän päivätoiminnassa sekä retkillä, leireillä ja liikuntaryhmissä. Hyödynnämme myös paljon Äänekosken harrastustarjontaa sekä toisissa yksiköissämme toimivia kerhoja.

Kehitysvammaisten palvelu- ja ryhmäkotimme tarjoavat turvallista ja virikkeellistä arkea kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville. Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus.

Toiminnallisuus tarkoittaa meille aktiivista arkea. Yhteisöllisyys on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja aitoa läsnäoloa. Turvallisuus tarkoittaa kodissamme kokemusta mm. turvallisesta asuinympäristöstä.

Osoite

Häränvirrantie 8 A 1 44120 Äänekoski

Osoite

Pentti Säde

Yksikön päällikkö, Lounatuulen tukiasunnot

Yhteystiedot

Pentti Säde

Yksikön päällikkö, Lounatuulen tukiasunnot

Johanna Pöyhönen

Palveluvastaava

Tukiasunnot

Henkilökunta