Hem
Itäviitta-yhteisö, Espoo

Ottaa yhteyttä

Sijoituspyyntö

  • Marianne Kiuru
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi

Osoite

Itäviitta 5 D 96 02330 Espoo

Itäviitta-yhteisö, Espoo

Espoon Saunalahdessa sijaitsevan Itäviitta-yhteisön tuetun asumisen kohderyhmänä ovat 18−29-vuotiaat pitkään asunnottomana olleet nuoret aikuiset. Asiakkaat tarvitsevat tukea niin asunnon hankkimisessa kuin elämänhallinnan vahvistamisessa. Tuen tarvetta määrittävät yksilölliset elämäntilanteet; haasteita voivat aiheuttaa muun muassa päihde- ja mielenterveysongelmat tai neuropsykiatriset häiriöt. Tuettuun asumiseen hakeudutaan Espoon kaupungin sosiaalitoimen kautta.

  • Marianne Kiuru
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi

Miten meille haetaan asumaan?

Asiakkaat ohjautuvat Itäviittaan Espoon kaupungilta.

Asukkaiden esivalinnan suorittaa Espoon kaupungin aikuisten sosiaalipalvelut. Lopullinen asukasvalinta tehdään yhteistyössä Humanan ja Setlementtiasunnot Oy:n kanssa.

Asunnot

Itäviitassa on 10 tukiasuntoa, jotka ovat yksiöitä ja joihin asukkaat tekevät oman vuokrasopimuksen.

Omaan asuntoon siirtyminen tapahtuu 1–1½ vuoden asumisajan jälkeen.

Arki Itäviitta-yhteisössä

Itäviitan tukiasumisen rakenteisiin kuuluvat yksilöajat, yhteisökokoukset ja yhteisömenot. Lisäksi jokainen asukas osallistuu Itäviitassa asumisen aikana kuuteen valmennuskokonaisuuteen, joiden teemat käsittelevät itsenäiseen asumiseen liittyviä taitoja ja niiden harjoittelemista.

Tukemme

Asunto on perusedellytys pitkään asunnottomana eläneen nuoren sosiaalisen kuntoutumisen onnistumiselle. Tuettu asuminen tapahtuu yhteisöllisten menetelmien ja palveluohjauksen avulla. Yhteisön jäsenet tukevat toisiaan kokemusten jakamisen ja yhteisen tekemisen myötä. Elämäntilanteet ja tavoitteet ovat yksilöllisiä, ja uskomme yhteisön voimaan muutosta tukevana voimavarana.

Jokaisen asiakkaan kanssa laaditaan palvelusuunnitelma, jonka tarkoituksena on määritellä asumisen tavoitteita ja niiden toteutumista. Itäviitta-yhteisö toimii yhteistyössä oppilaitosten, kuntouttavien työllisyyspalvelujen, päihdepalvelujen ja muiden palveluntarjoajien kanssa.

Itäviitta-yhteisön omavalvontasuunnitelma (PDF)

Osoite

Itäviitta 5 D 96 02330 Espoo

Osoite

Petri Mäkinen

Tiiminjohtaja

Yhteystiedot

Petri Mäkinen

Tiiminjohtaja

Marianne Kiuru

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi