Hem
Kolme ihmistä kävelemässä hiekkatiellä.

Ottaa yhteyttä

Sijoituspyyntö

  • Juha Määttä Palveluvastaava
  • Sähäkkä Jyväskylä ohjaajat Kuntoutujiin liittyvät tiedustelut 24/7 0400 604 210
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi

Osoite

Taitoniekantie 3, 2. kerros 40740 Jyväskylä

Nuorten asumispalvelu Sähäkkä – Jyväskylä

Keski-Suomessa, aivan Jyväskylän keskustan tuntumassa sijaitseva Sähäkkä on 18–30-vuotiaiden nuorten aikuisten aktiivisen asumiskuntoutuksen yksikkö, joka tarjoaa ympärivuorokautista psykiatrista palveluasumista mielenterveyskuntoutujille, lastensuojelun jälkihuollon nuorille sekä nuorille aikuissosiaalityön asiakkaille. Sähäkkä Nepsy on oma 6-paikkainen, korkeamman tuen yhteisö neuropsykiatrisia haasteita kohdanneille nuorille.

  • Juha Määttä Palveluvastaava
  • Sähäkkä Jyväskylä ohjaajat Kuntoutujiin liittyvät tiedustelut 24/7 0400 604 210
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi

Asuminen

Humanan nuorten aikuisten asumisyksikkö Sähäkkä sijaitsee Jyväskylässä Kortepohjan ylioppilaskylän asuinalueella. Tehostetun palveluasumisen yksikkö on suunnattu asiakkaille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautisen tuen.

Asumismuoto on yhteisöllinen, kuntoutujan oma huone on nuoren koti. Kuntoutujien käytössä on ruokailutila ja olohuone, lisäksi kuntoutujien yhteiskäytössä ovat työ- ja viriketoiminnan tilat, musiikkitila, neuvotteluhuone ja pyykkitupa.

Tutustu tiloihin virtuaalisesti:

Nuoren aikuisen huone

Yhteisiä tiloja

Yhteisiä tiloja

Sähäkkä Jyväskylän omavalvontasuunnitelma (PDF)

Toiminta

Kuntoutusyksikön hoidon, kasvun tukemisen ja kuntoutuksen menetelmät palvelevat erityisesti nuoria aikuisia, jotka kärsivät psyykkisistä oireista ja tarvitsevat tukea ja ohjausta itsenäistymisessä, arjen hallinnassa tai sosiaalisessa kanssakäymisessä. Yhteistyö nuoren perheen ja muun verkoston kanssa on toiminnassa keskeistä.

Toimintamme perustuu käsitykseen ihmisen kokonaisvaltaisuudesta ja toiminnallisuudesta. Monipuolisen toiminnan kautta nuori aikuinen saa kokemuksia omasta identiteetistään, vahvuuksistaan ja kehittämisen alueistaan. Samalla nuori aikuinen saa rakenteita itsenäiseen elämään. Kasvun tukemista ja kuntoutusta rytmittää tavanomainen arki, josta nuori aikuinen ottaa pikkuhiljaa vastuuta itse. Jokaiselle kuntoutujalle nimetään omaohjaaja, joka huolehtii yksilöllisen ja tavoitteellisen kuntoutuksen toteutumisesta yhdessä kuntoutustyöryhmän ja yhteistyötahojen kanssa.

Arki

Teemme kuntoutujille yksilöllisen kuntoutussuunnitelman, jonka lisäksi kuntoutumista tukee viikko-ohjelma. Arkipäivisin tarjolla on ryhmätoimintaa ja yhteisöllisiä palavereita. Iltaisin yksikössä järjestetään vapaa-ajan ohjelmaa. Erilaisia retkiä tehdään yksilöllisesti ja ryhmänä mahdollisuuksien mukaan. Yksikkö tekee laajaa yhteistyötä eri oppilaitosten, työvoimapalveluiden, sosiaalitoimen, Kelan, järjestöjen ja nuorten taidetyöpajan kanssa.

Vahvuudet

Sähäkkä tarjoaa 24/7 asumispalvelua nuorille mielenterveyskuntoutujille ja neuropsykiatrisia haasteita kohdanneille nuorille. Kummallekin asiakasryhmälle suunnitellaan erillistä, omanlaista ryhmätoimintaa. Sähäkkä Nepsy on korkeamman tuen yhteisö, jossa henkilöstömitoitus on 1.

Pystymme vastaamaan hyvin monenlaisiin mielenterveyden haasteisiin moniammatillisen ja osaavan tiimin ansiosta. Sähäkän toiminnan juuret ovat toiminnallisuus, sosiaalinen vahvistaminen sekä osallisuuden tukeminen eri keinoin. Tähän yhdistyy Humanan asiakaslähtöinen ja räätälöity mielenterveyskuntoutusasuminen.

Osoite

Taitoniekantie 3, 2. kerros 40740 Jyväskylä

Osoite

Teea Laukkarinen

Yksikön päällikkö

Yhteystiedot

Teea Laukkarinen

Yksikön päällikkö

Juha Määttä

Palveluvastaava

Sähäkkä Jyväskylä ohjaajat

Kuntoutujiin liittyvät tiedustelut 24/7