Hem
Humana palvelukoti Metsärinne

Ottaa yhteyttä

Sijoituspyyntö

  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi

Osoite

Laihonkuja 2 86600 Haapavesi

Palvelukoti Metsärinne, Haapavesi

Metsärinne on Haapaveden keskustassa sijaitseva palveluasumisyksikkö, joka tarjoaa kuntouttavaa ja virikkeellistä asumispalvelua mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi

Tehostettua palveluasumista

Metsärinteen palveluasumisyksikkömme sijaitsee Haapaveden keskustassa, ja tarjoaa kuntouttavaa, virikkeellistä ja kodinomaista asumista mielenterveys- ja päihdeasiakkaille. Palveluasumisyksikössä on paikkoja 13 asukkaalle. Asiakkaaksemme voi tulla myös päiväkävijänä.

Jokaiselle asiakkaalle laaditaan henkilökohtainen kuntoutus- ja palvelusuunnitelma huomioiden yksilön voimavarat ja tuen tarve. Päivittäisessä toiminnassa pyritään tasavertaisuuteen, avoimuuteen ja yhteisöllisyyteen kuntouttavalla työotteella. Yksilön kuntoutumista on mukana tukemassa jokaisen asiakkaan omahoitaja.

Metsärinne voi olla välivaihe esimerkiksi sairaalahoidon jälkeen ennen itsenäisempään asumiseen siirtymistä. Pidempiaikaisille asukkaille on tavoitteena mahdollisemman mielekäs ja turvallinen asuminen Metsärinteessä.

Ympärivuorokautiseen kuntouttavaan toimintaamme kuuluvat muun muassa elämisen ja arjen taitojen opettelu. Asukkaitamme aktivoidaan osallistumaan mukaan kodin sisä- ja pihatöihin. Retket, päivittäiset viriketuokiot sekä juhlat ja tilaisuudet omaisten ja ystävien kanssa ovat osa arkipäivän kuntoutusta. Asukkaitamme aktivoidaan omatoimisuuteen, kuten ohjaamalla ja tukemalla palvelukodin ulkopuolisiin harrastuksiin.

Metsärinteen omavalvontasuunnitelma (PDF)

Päivätoiminta

Metsärinteellä ohjattuun toimintaamme voi osallistua myös päivävierailijana. Palvelu on tarkoitettu tukemaan itsenäisesti tai omaisten luona asuvia mielenterveyskuntoutujia. Päiväkäyntien sisältö ja käyntitiheydet sovitaan yksilöllisesti.

Asukkaaksi Metsärinteeseen

Palvelukotiimme voi tulla asukkaaksi esimerkiksi kunnan maksusitoumuksella. Palvelukotimme ammattimainen henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Hyvän Mielen Koti

Olemme yksi Humana Asumispalveluiden Hyvän Mielen Kodeista.
Hyvän Mielen Kodissa toiminnallisuus tarkoittaa aktiivista arkea, joka rakentuu jokaiselle asukkaalle yksilöllisesti laaditusta asiakassuunnitelmasta. Asiakassuunnitelman tarkoituksena on mahdollistaa tavoitteellinen kuntoutuminen kohti itsenäisempää elämää. Hyvän Mielen Kodeissa toiminnallisuudella tuetaan jokaisen toimintakykyä ja kuntoutumista.

Toimintamme pohjautuu yhteisöhoitomalliin, jossa arjen toiminnoissa huomioidaan jokaisen yksilöllinen toimintakyky ja yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä. Hyvän Mielen Kodissa saamme toisistamme tukea ja voimaa. Turvallisuus tarkoittaa meille luottamuksellista hoitosuhdetta, turvallisen asuinympäristön tarjoamista, kuulluksi tulemista sekä ammattitaitoisen ja työhönsä sitoutuneen henkilöstön läsnäoloa.

hyvän-mielen-koti_tunnus_musta_rgb.jpg

Osoite

Laihonkuja 2 86600 Haapavesi

Osoite

Anu Määttälä

Yksikön päällikkö, Toivontupa ja Palvelukoti Metsärinne

Yhteystiedot

Anu Määttälä

Yksikön päällikkö, Toivontupa ja Palvelukoti Metsärinne

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi