Hem
Yhteystiedot

Kyrönmaan palvelukoti, Isokyrö

Kyrönmaan palvelukodissa on 12 paikkaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Lisäksi palvelukodin läheisyydessä sijaitsevalla tukiasunnolla on asunto kolmelle kuntoutujalle.

  • Osoitteemme Asematie 32 66440 Tervajoki
    Kartta

06 471 3326

 

Asuminen

Kyrönmaan palvelukoti on Isossakyrössä Tervajoella sijaitseva kodinomainen asumispalveluyksikkö. Tarjoamme kuntouttavaa ja päihteetöntä asumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Palveluihimme kuuluvat lisäksi kotikäynnit kotonaan asuville kuntoutujille arjen sujuvuuden tukemiseksi sekä päivätoiminta kerran viikossa.

Palvelukotimme on yksikerroksinen kiinteistö, jossa on yhden ja kahden hengen huoneita. Tukiasunto on rivitalossa, jossa kuntoutujilla on yhden hengen huoneet. Palvelukoti ja tukiasunto sijaitsevat lähellä Tervajoen juna-asemaa, hyvien kulkuyhteyksien lähellä. Yhteisissä oleskelutiloissa on tv ja tietokone asukkaiden käytettävissä. Huoneet ovat valmiiksi sisustettuja, mutta halutessaan omilla huonekaluilla ja tekstiileillä huoneen voi sisustaa mieleisekseen.

Aktiivista arkea

Toimintamme on kuntouttavaa ja voimavaralähtöistä. Kuntoutumista edesauttavat yhteisöllinen tekeminen, arjen taitojen tukeminen, sosiaalisten suhteiden ylläpito, monenlainen viriketoiminta ja omat harrastukset.

Jokaiselle asukkaalle laadittavalla kuntoutumissuunnitelmalla kartoitetaan asukkaiden voimavarat ja kuntoutuksen tavoitteet. Suunnitelmaa päivitetään vuosittain ja aina tarpeen mukaan. Palvelukodissa käy säännöllisesti psykiatrian erikoislääkäri.

Ruokailu

Valmistamme ruoan palvelukodilla yhdessä kuntoutujien kanssa. Toteutamme tarvittaessa myös erityisruokavaliot. Käytössämme on kymmenen viikon kiertävä ruokalista. Huomioimme myös vuodenajat ja juhlapyhät sekä asukkaiden merkkipäivät ruokailuissamme.

Päivätoiminta

Tarjoamme myös päivätoimintaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

Kysy lisää Terhi Reiniltä p. 044 380 8088.

Hyvän Mielen Koti

Olemme yksi Humana Asumispalveluiden Hyvän Mielen Kodeista.
Hyvän Mielen Kodissa toiminnallisuus tarkoittaa aktiivista arkea, joka rakentuu jokaiselle asukkaalle yksilöllisesti laaditusta asiakassuunnitelmasta. Asiakassuunnitelman tarkoituksena on mahdollistaa tavoitteellinen kuntoutuminen kohti itsenäisempää elämää. Hyvän Mielen Kodeissa toiminnallisuudella tuetaan jokaisen toimintakykyä ja kuntoutumista.

Toimintamme pohjautuu yhteisöhoitomalliin, jossa arjen toiminnoissa huomioidaan jokaisen yksilöllinen toimintakyky ja yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä. Hyvän Mielen Kodissa saamme toisistamme tukea ja voimaa. Turvallisuus tarkoittaa meille luottamuksellista hoitosuhdetta, turvallisen asuinympäristön tarjoamista, kuulluksi tulemista sekä ammattitaitoisen ja työhönsä sitoutuneen henkilöstön läsnäoloa.

hyvän-mielen-koti_tunnus_musta_rgb.jpg

Kyrönmaakoti työpaikkana

Emilia Mäkinen tuli ohjaajaksi Kyrönmaakotiin työharjoittelun kautta. Hän on viihtynyt töissä hyvin, erityisesti siksi, että paikka on kodinomainen ja ihmiset mukavia. Katso videolta Emilian ajatuksia Kyrönmaakodissa työskentelystä.