Palvelukoti Metsärinne, Haapavesi

Metsärinne on Haapaveden keskustassa sijaitseva palveluasumisyksikkö, joka tarjoaa kuntouttavaa ja virikkeellistä asumispalvelua mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

Tuettua asumista

Metsärinteen palveluasumisyksikkömme sijaitsee Haapaveden keskustassa, ja tarjoaa kuntouttavaa, virikkeellistä ja kodinomaista asumista mielenterveys- ja päihdeongelmista kärsiville. Palveluasumisyksikössä on paikkoja 12 asukkaalle.

Jokaiselle asiakkaalle laaditaan henkilökohtainen kuntoutus- ja palvelusuunnitelma huomioiden yksilön voimavarat ja tuen tarve. Päivittäisessä toiminnassa pyritään tasavertaisuuteen, avoimuuteen ja yhteisöllisyyteen kuntouttavalla työotteella. Yksilön kuntoutumista on mukana tukemassa jokaisen asiakkaan omahoitaja.

Metsärinne voi olla välivaihe esimerkiksi sairaalahoidon jälkeen ennen itsenäisempään asumiseen siirtymistä. Pidempiaikaisille asukkaille on tavoitteena mahdollisemman mielekäs ja turvallinen asuminen Metsärinteessä.

Kuntouttavaan toimintaamme kuuluvat muun muassa elämisen ja arjen taitojen opettelu. Asukkaitamme aktivoidaan osallistumaan mukaan kodin sisä- ja pihatöihin. Retket, päivittäiset viriketuokiot sekä juhlat ja tilaisuudet omaisten ja ystävien kanssa ovat osa arkipäivän kuntoutusta. Asukkaitamme aktivoidaan omatoimisuuteen, kuten ohjaamalla ja tukemalla palvelukodin ulkopuolisiin harrastuksiin.

Päivätoiminta

Metsärinteellä ohjattuun toimintaamme voi osallistua myös päivävierailijana. Palvelu on tarkoitettu tukemaan itsenäisesti tai omaisten luona asuvia mielenterveyskuntoutujia. Päiväkäyntien sisältö ja käyntitiheydet sovitaan yksilöllisesti.

Asukkaaksi Metsärinteeseen

Palvelukotiimme tullaan asukkaaksi kunnan maksusitoumuksella ja palveluasumisen kustannukset ovat 89,70 euroa/vuorokausi. Palvelukotimme ammattimainen henkilökunta on paikalla arkisin kello 8.00-18.00 ja viikonloppuisin kello 9.00-17.00.