Botnia24h

Ainutlaatuinen mielenterveys- ja päihdekuntoutuksen hoitopolku Kemissä.

Hoitopolku

Botnia 24h tarjoaa palveluita mielenterveys- ja päihdekuntoutujille Kemissä Mäntylän kaupunginosassa. Asiakkaaksemme voi hakeutua kaikkialta Suomesta. Meillä on yli 10 vuoden kokemus eritasoisten asumispalveluiden ja päihdehuol­lon laitospalveluiden tuottamisesta. Hoitoideologia perustuu viiden eri yksikön muodostamaan hoitopol­kumalliin, joka turvaa aina hoidontarpeen mukaisen ympäristön asiakkaan kuntoutumiselle. Botnia 24h:n yksiköt tarjoavat esteettömän ja kodinomaisen ympäristön ja yksilöllisen etenemisen hoitopolulla kohti yhdessä asetettua tavoitetta ja haavetta.

Kuntoutusjakson aloituspaikka ja eteneminen hoitopolulla määräytyvät yksilön toimintakyvyn ja kuntoutussuunnitelman mukaan. Aloitusyksiköissä henkilökunta auttaa hoidon tarpeessa olevia katkaisemaan päihdekierteen ja käynnistämään kuntoutumisen. Kuntoutusjakson edetessä kohti itsenäisempää arkea ja asumista tuen tarve vähenee, mutta varhaisen puuttumisen toimintamallin mukaan yksilön toimintaa seurataan ja ohjataan oikeaan suuntaan. Hoitopolkumallin vahvuudet ovat sama henkilökunta koko hoitojakson aikana, yhteiset kuntoutusryhmät, saman kotiympäristön säilyminen, säännölliset lääkäripalvelut ja hoitajien konsultointimahdollisuus yksiköissä.

Päihde Hjelppi, Koivuharjunkatu 41, 94100 Kemi

Hoitopolkumallin aloitusyksikkö. Hjelppi tarjoaa apua päihdekierteen pysäyttämiseen ja vieroitusoireiden akuuttihoitoa.

Lue lisää Hjelpistä

Herukka, Mäntylänkatu 32, 94100 Kemi

Hoitopolkumallin aloitusyksikkö. Herukka on kodinomainen tehostetun palveluasumisen yksikkö ja tarjoaa apua eskaloituneen elämäntilanteen rauhoittamiseen.

Lue lisää Herukasta

Harmonia, Mäntylänkatu 32, 94100 Kemi

Hoitopolkumallin toinen vaihe tai aloitusyksikkö. Harmonia tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista.

Lue lisää Harmoniasta

Hemma, Mäntylänkatu 35, 94100 Kemi

Kodinomainen tukiasumismuoto hoitopolun loppuvaiheessa. Hemma tarjoaa päihteetöntä ja kuntouttavaa tukiasumista.

Lue lisää Hemmasta

Horisontti

Hoitopolkumallin viimeinen yksikkö. Horisontti tarjoaa avotukiasumista päihde- ja mielenterveyskuntoutujille.

Lue lisää Horisontista