Kotipesä, Kuusamo

Kotipesä on 12-paikkainen mielenterveysasiakkaiden palvelukoti, joka sijaitsee rauhallisella asuinalueella Kuusamon Torangissa.

Aktiivista arkea

Kotipesän toiminta alkoi vuonna 1992, ja palveluna se on ollut vuodesta 2015 alkaen. Kotipesässä eletään aktiivista arkea yhteisön ja ammattitaitoisten ohjaajien tuella. Kotipesän asukkaat ovat eri-ikäisiä aikuisia ja ikääntyviä henkilöitä, joille tarjotaan ammattitaitoista tukea ja apua elämän eri osa-alueilla asiakkaan toimintakykyä tukien

Kuntouttava työote ja asiakkaiden osallisuuden tukeminen ovat osa henkilöstön ammattitaitoa. Harrastustoiminta, retket ja kodin ulkopuoliset tapahtumat ovat tärkeä osa Kotipesän elämää. Asukkaat osallistuvat erilaisiin harrasteryhmiin sekä ovat osallisena retki- ja viriketoiminnan suunnittelussa. Aktiivinen arkielämä touhuineen, iloineen ja haasteineen ovat Kotipesän punainen lanka, joka pitää meidät virkeinä.

Kotipesään voit tulla asukkaaksi joko Kuusamon kaupungin sosiaalipalveluiden kautta tai jonkin toisen kaupungin/kunnan kautta.