Kuntoutuskoti Pelapuu, Saarijärvi

Pelapuu tarjoaa viihtyisää asumista 12 mielenterveyskuntoutujalle.

Työntekijät
014 423 915

Asukkaat
040 739 8725

Asuminen

Pelapuu tarjoaa asumista, viihtyisät yhteiset tilat sekä oman pihan 12 mielenterveyskuntoutujalle. Pelapuu sijaitsee muutaman kilometrin päässä Saarijärven keskustasta, luonnon keskellä, mutta helpon matkan päässä palveluista. Tukea ja apua saa kaikkiin elämän osa-alueisiin, jokaisen oman tarpeen mukaan.

Henkilökunta on paikalla klo 07.00–20.00 ja asukkailla on mahdollisuus olla yhteydessä henkilökuntaan myös yöaikaan.

Pidempiaikaisen asumisen lisäksi meiltä tehdään myös kotikäyntejä omissa asunnoissa asuvien kuntoutujien arjen tueksi ja meille voi tulla päiväksi vaikkapa saunomaan ja syömään.

Aktiivista arkea

Tuemme asukkaitamme suuntautumaan harrastuksiin ja päivätoimintoihin, jotta he saavuttaisivat mahdollisimman itsenäisen otteen omaan elämäänsä.

Pelapuussa arjen touhujen lisäksi luonto ja luontolähtöiset toiminnat ovat keskeisiä. Kasvimaat ja niiden sato, luontoretket ja -leirit sekä pihan hoito tuovat iloa niin asukkaille kuin henkilökunnallekin.

Arkea ja toimintakykyä tuetaan yksilöllisten ohjausten ja säännöllisen elämänrytmin lisäksi yhdessä suunnittelemalla ja toteuttamalla erilaisia harrastusryhmiä vesiliikunta, kuntosali, musiikkiryhmä ja kokkikerho.