Hem
Yhteystiedot

Kuntoutuskoti Pelapuu, Saarijärvi

Pelapuu tarjoaa viihtyisää asumista 12 mielenterveyskuntoutujalle.

Työntekijät
014 423 915

Asukkaat
040 739 8725

Asuminen

Pelapuu tarjoaa asumista, viihtyisät yhteiset tilat sekä oman pihan 12 mielenterveyskuntoutujalle. Pelapuu sijaitsee muutaman kilometrin päässä Saarijärven keskustasta, luonnon keskellä, mutta helpon matkan päässä palveluista. Tukea ja apua saa kaikkiin elämän osa-alueisiin, jokaisen oman tarpeen mukaan.

Henkilökunta on paikalla klo 07.00–20.00 ja asukkailla on mahdollisuus olla yhteydessä henkilökuntaan myös yöaikaan.

Pidempiaikaisen asumisen lisäksi meiltä tehdään myös kotikäyntejä omissa asunnoissa asuvien kuntoutujien arjen tueksi ja meille voi tulla päiväksi vaikkapa saunomaan ja syömään.

Aktiivista arkea

Tuemme asukkaitamme suuntautumaan harrastuksiin ja päivätoimintoihin, jotta he saavuttaisivat mahdollisimman itsenäisen otteen omaan elämäänsä.

Pelapuussa arjen touhujen lisäksi luonto ja luontolähtöiset toiminnat ovat keskeisiä. Kasvimaat ja niiden sato, luontoretket ja -leirit sekä pihan hoito tuovat iloa niin asukkaille kuin henkilökunnallekin.

Arkea ja toimintakykyä tuetaan yksilöllisten ohjausten ja säännöllisen elämänrytmin lisäksi yhdessä suunnittelemalla ja toteuttamalla erilaisia harrastusryhmiä vesiliikunta, kuntosali, musiikkiryhmä ja kokkikerho.

Hyvän Mielen Koti

Hyvän Mielen Koti - Kohti itsenäisempää elämää

Olemme yksi Humana Asumispalveluiden Hyvän Mielen Kodeista.
Hyvän Mielen Kodissa toiminnallisuus tarkoittaa aktiivista arkea, joka rakentuu jokaiselle asukkaalle yksilöllisesti laaditusta asiakassuunnitelmasta. Asiakassuunnitelman tarkoituksena on mahdollistaa tavoitteellinen kuntoutuminen kohti itsenäisempää elämää. Hyvän Mielen Kodeissa toiminnallisuudella tuetaan jokaisen toimintakykyä ja kuntoutumista.

Toimintamme pohjautuu yhteisöhoitomalliin, jossa arjen toiminnoissa huomioidaan jokaisen yksilöllinen toimintakyky ja yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä. Hyvän Mielen Kodissa saamme toisistamme tukea ja voimaa. Turvallisuus tarkoittaa meille luottamuksellista hoitosuhdetta, turvallisen asuinympäristön tarjoamista, kuulluksi tulemista sekä ammattitaitoisen ja työhönsä sitoutuneen henkilöstön läsnäoloa.

hyvän-mielen-koti_tunnus_musta_rgb.jpg