Hem
Yhteystiedot

Vantala-yhteisö, Nurmijärvi

Nurmijärvellä sijaitseva Vantala-yhteisö on 9-paikkainen kuntouttava, toipumiseen tähtäävä asumispalvelu, joka soveltuu erinomaisesti niille asiakkaille, jotka tarvitsevat tukea siirtyessään laitoskuntoutuksesta pois, mutta eivät vielä ole valmiita täysin itsenäiseen asumiseen.

  • Osoitteemme Vantalantie 86, C-rakennus 05450 Nurmijärvi
    Kartta

Miten meille haetaan asumaan?

Vantala-yhteisöön hakeudutaan kotikunnan käytännöistä riippuen joko sosiaalitoimen tai päihdepalveluiden kautta.

Vantala-yhteisöön tullaan tavallisesti aluksi tutustumiskäynnille, jolloin työntekijät haastattelevat asiakkaan ja kartoittavat hänen päihde- ja hoitohistoriansa. Myös yhteisö haastattelee Vantala-yhteisöön hakevan asiakkaan.

Tutustumiskäynnillä esitellään toimitilat ja yksikön toimintaperiaatteet.

Uusien asukkaiden kanssa käydään tulokeskustelu ja laaditaan asumisen ajalle palvelusuunnitelma.

Päihteettömyys

Asiakkaat sitoutuvat Vantalassa päihteettömyyteen.

Asuminen Vantalassa on tavoitteellista ja toipumiskeskeistä, yhteisö tukee yksilön toipumista. Mikäli asukas retkahtaa käyttämään päihteitä, asumisoikeus päättyy välittömästi.

Kalliolan klinikan tiloissa kokoontuu kuutena iltana viikossa AA- ja/tai NA-kerho, ryhmät ja yhteisö tukevat asukkaita tutustumaan ryhmätoimintaan.

Huoneet ja yhteiset tilat

Vantalassa jokaisella asukkaalla on oma, noin 15 m² huone, jossa on vessa ja suihku. Lisäksi talossa on kodikkaat yhteiset tilat ja oma piha kasvimaineen.

Omaan asuntoon siirtyminen tapahtuu 3-6 kuukauden asumisajan jälkeen.

Arki yhteisössä

Vantalan viikko-ohjelmaan sisältyvät päivittäiset aamuviritykset ja viikottainen yhteisökokous, kaksi kertaa viikossa ohjattu ryhmä sekä kerran viikossa toiminnallinen ryhmä ja yhteisöaamupala.

Yhteisö vastaa asuinhuoneidensa siivoamisesta sekä yhteisten tilojen siivouksesta. Vantala-yhteisössä on myös mahdollisuus osallistua työtoimintaan omien voimavarojen, kiinnostuksen ja osaamisen mukaisesti.

Yhteisöohjaajat ovat yhteisön tukena arkisin klo 8-16 välillä.

”Tullessani Vantalaan tunsin tulleeni kotiin. Täältä saa hyvät lähtökohdat jatkaa riippuvuudesta vapaata elämää. Luonto on lähellä ja kaupunkiin lyhyt matka.”

Yhteisön asukas, syksy 2020