Palvelukoti Karttusenranta, Lapua

Karttusenrannan palvelukoti tarjoaa tuettua asumista ja palveluasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille kodinomaisessa ympäristössä.

Asuminen

Palvelukoti Karttusenrannassa on 15 tilavaa ja valoisaa asuinhuonetta sekä kaksi yksiötä omalla sisäänkäynnillä. Jokaisella asukkaalla on oma suihku ja wc. Yhteisessä olohuoneessa asukkaat voivat katsella televisiota tai viettää aikaa yhdessä. Asukkaiden käytössä on myös tietokone nettiyhteydellä. Ruokailutilaan kokoonnutaan viidesti päivässä yhdessä syömään omassa keittiössä valmistettua ruokaa.

Palvelukotimme sijaitsee Lapuan Myllykylässä, lähellä Lapun keskustan monipuolisia palveluita. Pääsy terveydenhuollon palveluihin on helppoa, sillä terveyskeskus sijaitsee alle kilometrin päässä. Meillä Karttusenrannassa eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea. Palvelukodissa tehdään, nähdään ja koetaan mahdollisimman itsenäisesti ja monipuolisesti.

Aktiviteetit

Kuntoutusnäkökulma ja toimintakyvyn ylläpitäminen ovat osa Karttusenrannan palvelukodin päivittäistä toimintaa. Asukkaiden kanssa pohditaan yhdessä, millaiset aktiviteetit ja harrastukset heitä voisivat kiinnostaa. Viikko-ohjelmassa on tarjolla erilaisia harrasteryhmiä, kuten liikunta, musiikki ja rentoutus, kunkin asukkaan oman kiinnostuksenkohteiden mukaan. Teemme yhteistyötä paikallisten kulttuuri- ja harrastusjärjestöjen sekä seurakunnan kanssa.

Ruokailu

Palvelukoti Karttusenrannassa ruokailuhetket ovat kotoisia ja viihtyisiä. Asukkaat osallistuvat yhdessä ohjaajansa kanssa ruoan valmistukseen päivän jokaisella kattauksella. Monipuolinen ja ravitseva ruoka valmistetaan alusta asti omassa keittiössämme. Ruokalistassamme huomioidaan juhlapyhät ja jokaisen asukkaan merkkipäiviä kunkin omia toiveita kuunnellen.

Arki palvelukodissa

Jokaisen asukkaan tarpeet kartoitetaan yksilöllisesti, ja palvelut räätälöidään niiden mukaan. Kaikki toiminnassa tähtää siihen, että asukkaan toimintakyky säilyisi mahdollisimman hyvänä ja hän voisi elää kodissaan mielekästä ja turvallista arkea. Tarpeen vaatiessa voimme konsultoida omaa psykiatrian erikoislääkäriä. Henkilökuntamme on saanut monipuolisen koulutuksen alan työtehtäviin.