Hem
Yhteystiedot

Komian Krannin päivätoiminta, Seinäjoki

Seinäjoen Ylistarossa Komian Krannin päivätoiminnassa tuetaan asiakkaiden arkea harjoittelemalla arjen toimia sekä omasta fyysisestä ja psyykkisestä kunnosta huolehtimista. Komian Krannin päivätoiminnan asiakkaat ovat pääosin kotona asuvia mielenterveys- ja päihdekuntoutujia.

Päivätoiminta

Tärkeintä on lähteä aamulla matkaan, tulla toisten seuraan. Viikoittain päivätoimintaan kokoontuu seitsemän erilaista ryhmää. Ryhmätoiminnan lisäksi asiakkaita tuetaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti, tavoitteenamme mielekäs ja monipuolinen arki. 

Komian Kranninpäivätoiminnan asiakkaat ovat pääosin kotona asuvia mielenterveys- ja päihdekuntoutujia. Toimimme Ylistaron keskustassa kodikkaassa yksikössä, jossa on tilava keittiö, sauna ja suihku, reilusti tilaa eri toimille, käsityöverstas ja oma rauhallinen piha-alue. Meillä on mahdollisuus pyykinpesuun ja saunomiseen. Kesäisin hoidamme yhteistä hyötypuutarhaa ja nautimme kauden sadosta. 

Aktiivista arkea

Asiakkaamme asuvat pääasiassa itsenäisesti, joten pääpainotuksiamme ovat kädentaitojen ylläpito ja tuen tarjoaminen arjen toimissa ja asioiden hoidossa. Kaikella toiminnalla tuemme itsenäistä selviytymistä omassa kodissa. 

Päivätoiminnassa teemme erilaisia käsitöitä, kunkin kävijän omien toiveiden mukaisesti. Yhtä aikaa saattaa olla tekeillä niin betonitöitä, villasukkia kuin palapelejäkin. Teemaryhmät vaihtuvat päivittäin, ja ne sisältävät monipuolista viriketoimintaa, kuten musiikkituokioita, keskusteluryhmiä, liikuntaryhmiä ja muistinvirkistystä. 

Tärkeä osa toimintaamme ovat erilaiset retket ja matkat, joita toteutamme mahdollisuuksien mukaan ja asiakkaiden toiveita kuunnellen. Vuoteen mahtuu useita kirpparireissuja, ostosreissuja, keilaamista, museoita, makkaranpaistoretkiä ja mitä ikinä keksimmekään. 

Ruokailu

Päätalolla työskentelee arkisin oma emäntä, joka huolehtii asukkaiden monipuolisesta ja terveellisestä ravinnosta.

Koivulassa ruoka tehdään yhdessä asukkaiden kanssa.

Vuoden kierto näkyy arjessamme ja ruokailussamme, erityisesti jouluna ja syntymäpäivinä.

Yksilöllistä tukea

Päivätoiminnassa tuetaan asiakkaan viikko- ja vuorokausirytmiä. Päivätoimintakäyntejä voi olla viikossa yhdestä viiteen, asiakkaan oman tarpeen mukaan. Päivätoiminta perustuu yksilölliseen kuntoutussuunnitelmaan. Kuntoutuja saa olla itse mahdollisimman paljon mukana oman kuntoutuksensa suunnittelussa. Erityistarpeissa teemme yhteistyötä eri erikoisalojen kanssa, ja autamme esimerkiksi julkisten palveluiden käyttämisessä.

Aina vointi ei salli käsitöitä tai ruoanlaittoon osallistumista, mutta silloinkin yhdessä oleminen ja toisten seuraan tuleminen on aivan yhtä tärkeää. Pyrimme siihen, että jokainen kuntoutuja kokee olevansa odotettu ja tulee kuulluksi ryhmissämme.

Tärkeää on tietää, että joku välittää

Humana Komian Krannin päivätoiminta mielenterveyskuntoutujille on löytänyt uusia muotoja koronavirusepidemian aikana, kun kokoontuminen ryhmässä ei nyt onnistu. "Päivätoiminta saattaa olla ainut kontakti muihin ihmisiin, joten se olisi ihan valtava pudotus, kun se palvelu jäisi kokonaan pois”, vastaava ohjaaja Hanna Varismäki kertoo.

Lue artikkeli

Ota yhteyttä