Jussi-koti, Tampere

Jussi-koti on Tampereella sijaitseva tukiasumisyksikkö mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

Asuminen

Jussi-koti on Tampereella sijaitseva tukiasumisyksikkö mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Jussi-kodissa on 29 asuntoa, jotka on invamitoitettu. Asukkailta ei edellytetä päihteettömyyttä.

Henkilökunta on Jussi-kodissa paikalla arkisin klo 7.30–17.00 ja lauantaisin sekä arkipyhisin klo 7.30–14.00. Tukikäyntejä tehdään yksilöllisen tarpeen mukaan 1–4 kertaa päivässä, toimintakyvyn lisääntyessä käyntimäärä sovitetaan tarpeenmukaiseksi omatoimisuuden tukemisen näkökulmasta.

Henkilökunta avustaa arjen toiminnoissa asukkaan toimintakyvyn ylläpitämisen ja edistämisen tavoittteet huomioiden. Tarvittaessa on mahdollista saada tukea muun muassa lääkehoidon toteutukseen sekä ohjaukseen, pienimuotoisiin hoitotoimenpiteisin, asunnon kunnossapitoon, ruuanlaittotaitojen harjoitteluun, henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimiseen ja vaatehuoltoon.

Tukiasumisen hinta Jussi-kodissa on 20,45 €/vrk. 

Asukkaalla on myös mahdollisuus ostaa siivous- ja pyykinpesupalvelupaketti, joka sisältää säännöllisen viikko- tai kuukausisiivouksen. Palvelu on tarkoitettu niille asukkaille, joiden toimintarajoite estää omatoimisen tai yhdessä työntekijän kanssa toteutetun kodin kunnossapidon.