Example image

Perhekuntoutusyksikkö Tukipuu

Humanan Tukipuun perhekuntoutus on tarkoitettu avuksi perheelle, joka tarvitsee intensiivistä sekä tiivistä tukea kriisiytyneessä tai muutoin haastavassa elämäntilanteessa.

Tukipuu

Tukipuun perhekuntoutus tarjoaa tiivistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista tukea lasten kehityksen, vanhemmuuden sekä parisuhteen tuomiin haasteisiin. Työskentely suunnitellaan perheen ja sen jäsenten yksilöllisten tarpeiden mukaan yhteistyössä lastensuojelun sosiaalityöntekijän ja perheen kanssa. Työskentelyssä on vahvasti terapeuttinen ote ja se sisältää toiminnallista tekemistä, ohjausta, keskusteluja sekä viriketoimintaa.

Perhe asuu perhekuntoutusjakson ajan hyvin varustellussa asunnossa. Tukipuu vastaa kuntoutusjakson aikana suunnitellusti perheen ruokakuluista. Perheen vanhempien on mahdollista hakea perhekuntoutusjakson ajalta kuntoutusrahaa Kelalta.

Perhekuntoutuksen hyödyt

  • Perhekuntoutusjakso on kustannustehokas työskentelymuoto.
  • Perhekuntoutuksella on mahdollista pitää perhe yhtenäisenä.
  • Perhekuntoutuksella voi olla mahdollista välttää huostaanotto.
  • Perhekuntoutusprosessi saa aina aikaan muutoksen perhesysteemissä.
  • Perhekuntoutusjakso tarjoaa perheille voimaannuttavan kokemuksen.
  • Jakson aikana työskennellään tarvittavien muutosten eteen.
  • Jakson aikana selvitetään perheen kotiin tarvitsemia tukitoimia.
  • Perhekuntoutusjakso tarjoaa irtioton perheen jokapäiväisestä elinympäristöstä ja mahdollisuuden nähdä perheen tilanne kokonaisvaltaisemmin.
  • Sosiaalityöntekijä saa perhekuntoutusjakson päätteeksi laajan ja monipuolisen loppuraportin perheen kokonaisvaltaisesta tilanteesta.

Perheen kotoutuminen perhekuntoutusjaksolta suunnitellaan yhdessä perheen ja sosiaalityöntekijän kanssa. Perhekuntoutusjakson loppua kohden työskentelyn painopistettä siirretään perheen kotiin. Perhekuntoutusjakson aikana selvitetään myös perheen mahdollisesti kotiin tarvitsemia tukimuotoja. Perhekuntoutusjakson jälkeen Pihakoivun on mahdollista jatkaa perheen tukemista kotiin suuntautuneella perheohjauksella.

Perhekuntoutus voidaan suunnitella ja toteuttaa kokonaan myös kotiinpäin!

Ammattilaisemme

Tukipuun henkilöstössä on monipuolista ammatillista osaamista, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, täydennettynä psyko- ja perheterapeuteilla sekä päihdeosaamisella. Lisäksi tiimiin kuuluu sosiaalityöntekijä. Henkilöstöllä on monen vuoden kokemus haastavasta lastensuojelutyöstä perheiden kanssa. Perhekuntoutukseen sisältyvät aina terapiapalvelut.

Tietoa

Kunta
Seinäjoki
Paikkamäärä
6

Osoite

Vasarakirveenkatu 10, 60200 Seinäjoki

Yhteystiedot

Sanna Ala-Kojola

Toiminnanjohtaja, Etelä-Pohjanmaa

044 750 6182

Terhi Alanko

Tiiminjohtaja

044 743 0727

Virve Koivuluoma

Tiiminjohtaja

044 732 1847

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi