Example image

Puron koulu ja tukipalvelut

Pikku Puron koulu Vähässäkyrössä on osa Savilahden yhtenäiskoulua, mutta toimii omana erillisenä yksikkönä. Pikku Puron koulu on perustettu vastaamaan yksikköihin sijoitettujen nuorten koulunkäyntiongelmiin, psyykkisiin ongelmiin ja muihin nuorten haasteisiin. Opetusryhmiä on kaksi, suomenkielinen ja ruotsinkielinen.

Toiminta

Purossa toimii perusopetusta antava kaksikielinen Vaasan koulutoimen alainen koulu. Opetusryhmiä on kaksi, suomenkielinen ja ruotsinkielinen.

Pikku Puron koulun tavoite on turvata perinteisten koulupalveluiden ulkopuolelle jääneiden lasten oikeus perusopetukseen. Opetus on luokatonta erityisopetusta. Koulun toiminta perustuu yksilöllisyyteen, toiminnallisuuteen ja vahvaan henkilöstöresurssiin.

Pikku Puron Koulu sijaitsee isossa kiinteistössä, joka mahdollistaa oppimisympäristön joustavan muokkaamisen yksilöllisten opetustarpeiden mukaan. Opetusmuotoina ovat muun muassa draama-, musiikki-, media- ja puutyöpaja.

Tutustu Pikku Puron koulun toimintaan henkilöstön tekemästä videosta Linkki toiselle sivustolle.

Vahvuudet

Pikku Puron koulussa toimii ammattitaitoinen henkilöstö. Henkilöstömitoitus on vahva, joten oppilaiden erilaiset tarpeet voidaan huomioida yksilöllisesti. Koulu toimii moniammatillisesti yhteistyössä yksiköiden, lääkärin ja psykologin kanssa.

Koulun erityisosaamisen myötä sijoitettujen nuorten koulunkäynti onnistuu ja on toteutettavissa voimassa olevan perusopetussuunnitelman mukaisesti huomioiden nuorten yksikölliset tarpeet opetuksen järjestämisessä. Koulussa toimii myös ruotsinkielinen opetusryhmä.

Tukipalvelut

Koulu tarjoaa lastensuojeluyksiköille osana opetustyötä tukea hoidossa ja kasvatuksessa. Nuorten omat yksilölliset terapiat huomioidaan työskentelyssä.

Tietoa

Ikä
7-16
Kunta
Vaasa
Lisäpalvelut
Koulupalvelu
Yritys
Nuorisopsykiatrinen asumiskoti Puro Oy

Osoite

Vähänkyröntie 5, 66500 Vähäkyrö

Yhteystiedot

Kirsi Kandolin

Yksikönjohtaja

044 032 1841

Heidi Haapala

Toiminnanjohtaja, Nuorisopsykiatrinen asumiskoti Puro 2 -alue

050 568 6903

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi