A woman sitting at a table in front of a window

Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu Ky

Tarjoamme huostaanotetuille tai avohuollon tukitoimiin sijoitetuille lapsille ja nuorille kodinomaisen ja viihtyisän kasvuympäristön. Sijaishuoltoyksikköjämme ovat Seinäjoen Ylistarossa sijaitsevat Pihakoivu-yksiköt.

Toiminta

Sijaishuoltopalvelumme käsittävät kolme lastensuojeluyksikköä alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Pihakoivu 2 ja 3 toimivat lastensuojelun erityisyksiköinä ja Pihakoivu 1 perusyksikkönä. Täysi-ikäisyyttä lähestyvien nuorten harjaantumisasunnot ovat hyvä välietappi nuorille, jotka harjoittelevat itsenäistä asumista ja elämistä.

Toimintamme perustuu vahvasti arkeen ja sen tehtävien hallintaan. Motivoiva ja kannustava tiimimme vie eteenpäin niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Toimimme tiiviissä yhteistyössä koulun ja harrasteyhteisöjen kanssa. Tavoitteena on, että jokaisella nuorella olisi mielekäs harrastus. Rauhallinen maalaismiljöö koulujen ja palveluiden läheisyydessä antaa lapsille ja nuorille monipuolisen asuinympäristön. Pihakoivun alueella Ylistarossa on oma leikkipuisto sekä jalkapallo- ja beach volley -kentät.

Pihakoivun tiloissa Ylistarossa toimii kaupungin opetusryhmä, joka on tarkoitettu peruskouluikäisille. Opetuksesta vastaa erityisluokanopettaja yhdessä kahden koulunkäyntiavustajan kanssa.

Olen aina tykännyt yksikön ilmapiiristä. Mahtava tunne tehdä yhdessä ja auttamisen kulttuuri on yksi iso syy tulla töihin. Olen myös kokenut, että minua arvostetaan yksikönjohtajana ja kun olen kokenut, että tarvitsen vapaata, olen sitä myös saanut.

Postiosoite ja päivystysnumero

Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu

Ojasalonkuja 4
61400 Ylistaro

Päivystys 24/7

044 732 1848

Ota yhteyttä

Sanna Lehtola

Toiminnanjohtaja, Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu ja Puro 1

044 7345331

Maria Jyllilä

Yksikönjohtaja, Pihakoivu 1

044 744 0895

Katja Mantila

Yksikönjohtaja, Pihakoivu 2

050 353 3605

Minna Mikkilä

Yksikönjohtaja, Pihakoivu 3

044 550 4048