Red and white building

Humana Kotikylä Tuulikoti

Palvelukoti Tuulikoti tarjoaa turvallisen kodin 30 ikäihmiselle, jotka tarvitsevat tehostettua palveluasumista. Palvelutalo Tuulikoti sijaitsee Lahdessa Myllypohjan kaupunginosassa rauhallisella, luonnonkauniilla alueella.

Tarjoamme asukkaille

 • Oma puutarha ja lähellä luontoa
 • Oma keittiö
 • Oma sauna
 • Turvaranneke
 • SävelSirkku
 • Musiikkia
 • Tukipalvelut
 • Oma lääkäri
 • Esteettömät tilat
 • Kinestetiikkaosaamista
 • Wi-fi
 • Retkipäivät

Asuminen

Kotikylä Tuulikoti on nykyaikainen, yksitasoinen, vuonna 2016 rakennettu hoivakoti, jossa on 30 yhden hengen asuinhuonetta. Huoneet on varusteltu säätösängyllä sekä wc- ja suihkutilalla.

Asuinhuoneet ovat kolmella käytävällä nimeltään Lounatuuli, Suvituuli ja Pohjantuuli. Palvelukodin jokaisessa siivessä on valoisa oleskeluhuone, jossa voi katsoa esimerkiksi tv:tä tai järjestää syntymäpäiväjuhlia.

Tuulenpesässä ruokaillaan ja touhutaan yhdessä. Tuulenpesän yhteydessä on keittiö ja kulku aurinkoiseen aidattuun puutarhaan, jossa kävelypolun varrella on penkkejä levähtämiseen. Puutarhassa kasvaa marjapensaita ja omenapuita. Puutarhan terassilla grillataan lämpiminä kesäpäivinä maistuvaa makkaraa.

Aktiviteetit

Kuntouttaminen ja toimintakyvyn ylläpitäminen kuuluvat palvelutalo Tuulikodin jokapäiväiseen toimintaan. Asukkaita ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineellä tai ilman. Fysioterapeutti ohjaa asukkaalle soveltuvia harjoitteita ja opastaa apuvälineiden käytössä. Päivittäin pidetään pieniä jumppahetkiä esimerkiksi ennen lounasruokailun aloittamista. Sään salliessa ulkoilemme ja välillä lähdemme taksilla tai bussilla satamaan tai torille päiväkahville.

Hoivakodissamme on käytössä SävelSirkku-menetelmäpalvelu, jossa on ikäihmisille sopivaa mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme sisältöä virikehetkiin muun muassa jumpan ja musiikin muodossa, jotka ovat meillä päivittäin käytössä.

Tuulikodin hoitajien koirat käyvät tervehtimässä asukkaita säännöllisesti.

Ruokailu

Ruokailuhetket kokoavat palvelukodin asukkaat yhteen. Lounasruokailu tapahtuu kahdessa salissa. Lounatuulessa ruokailevat asukkaat, jotka pystyvät itse voitelemaan leivät, ottamaan ruoan lautaselle ja kaatamaan juoman lasiin. Näin ruokailu on kotoisaa ja viihtyisää, ja omatoimisuudella tuetaan vanhusten toimintakykyä.

Ravitsevan ja monipuolisen ruoan valmistaa Amica Ateriapalvelu Fazer Food Services. Arjen lisäksi Tuulikodissa vietetään eri vuodenaikojen juhlia, joihin tarjoilu valitaan teeman mukaisesti.

Hoiva ja huolenpito

Asukkaat saavat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa, joka perustuu yksilölliseen hoidon suunnitteluun. Kaikki hoivakodissa tähtää siihen, että toimintakyky pysyy hyvänä mahdollisimman pitkään ja arki on mielekästä ja turvallista.

Turvarannekkeet tuovat asumiseen lisää turvallisuutta. Henkilökunta on koulutettua: palvelukodissamme on kolme sairaanhoitajaa, 12 lähihoitajaa, kolme hoiva-avustajaa sekä laitoshuoltaja. Lisäksi fysioterapeutti on läsnä yhtenä päivänä viikossa. Palvelukeskus Tuulikodilla on oma lääkäri, joka on konsultoitavissa virka-aikana ja käy säännöllisesti kerran kuukaudessa paikan päällä. Myös geriatrin palvelut ovat käytettävissämme.

Yksikön yhteystiedot

Hoitajat Lounatuuli

050 304 5044

Hoitajat Suvituuli

050 303 5519

Hoitajat Pohjantuuli

050 430 2321

Tietoa

Kunta
Lahti
Paikkamäärä
30

Osoite

Pitkämäenkatu 2, 15300 Lahti

Yhteystiedot

Päivi Kultanen

Yksikön päällikkö

050 301 1126

Mervi Kuusinen

Palveluvastaava

050 307 3990

Maija Ignatius-Juusti

Sairaanhoitaja

050 344 5885

Hoitajat Lounatuuli

050 304 5044

Hoitajat Pohjantuuli

050 430 2321

Hoitajat Suvituuli

050 303 5519

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi