Example image

Alppikylän tuettu asuminen

Helsingissä sijaitsevassa Alppikylän asumisyhteisössä eletään omissa asunnoissa ja sitoudutaan päihteettömyyteen. Tyypillisesti Alppikylän yhteisön asukkaat ovat jo eläneet raittiina pitkään. He ovat sitoutuneet päihteettömään elämäntapaan, mitä edellytämme yhteisön jäseniltä.

Miten meille haetaan asumaan?

Tyypillisesti Alppikylän yhteisöön haetaan asumaan Helsingin kaupungin Asumisen tuki -yksikön kautta. Asumisen tuki -yksikön työntekijät ohjaavat asiakkaita yhteisöön.

Ennen sopimuksen tekemistä asiakas saapuu yhteisöön tutustumiskäynnille, jonka yhteydessä kartoitetaan asiakkaan päihde- ja hoitohistoria sekä esitellään toimintaperiaatteet ja toimitilat.

Uuden asukkaan muutettua yhteisön jäseneksi käydään tulokeskustelu, jonka pohjalta laaditaan asumissopimus ja toimintasuunnitelma.

Jokaiselle asukkaalle tehdään oma vuokrasopimus ja vuokra maksetaan itsenäisesti.

Asunnot ja yhteiset tilat

Varsinaisena vuokranantajana toimii Setlementtiasunnot Oy. Yhteisöön kuuluu yhteensä 6 asuntoa.

Jokaisella yhteisön jäsenellä on oma tilava yksiö, jossa on makuualkovi. Osassa asunnoista on pieni takapiha/terassi ja osassa puolestaan on parveke. Talo on rakennettu 2013, joten asunnot ovat perusilmeeltään moderneja ja siistejä.

Taloyhtiöstä löytyy myös yhteiset tilat, joissa pidetään myös yhteisökokoukset. Kevät- ja kesäaikaan myös grilli löytyy taloyhtiön puolesta ja yhteisössä saatetaan grillailla kimpassa vehreällä pihalla.

Päihteettömyys

Alppikylän yhteisön jäsenet sitoutuvat päihteettömyyteen. Mikäli asukas retkahtaa käyttämään päihteitä, asumisoikeus asunnossa päättyy välittömästi.

Arki yhteisössä

Jokainen yhteisön jäsen elää omaa, itsenäistä elämäänsä, mutta on samalla myös yhteisön jäsen, jolla on tiettyjä velvoitteita. Kaikkia yhteisön jäseniä yhdistää päihteetön elämäntapa.

Kaikki asukkaat osallistuvat viikoittaiseen yhteisökokoukseen, jonka keskeiset tehtävät ovat yhteisön sisäisten asioiden informointi sekä perustehtävän esillä pitäminen. Alppikylän yhteisön työntekijöiden kanssa on mahdollisuus henkilökohtaisiin keskusteluihin.

Tyypillisesti osa yhteisön jäsenistä käy töissä ja osa esimerkiksi kuntouttavassa työtoiminnassa.

Tietoa

Kunta
Helsinki
Paikkamäärä
6

Osoite

Alppikylänkatu 22-24 00770 Helsinki

Yhteystiedot

Aleksi Heinonen

Palveluvastaava - Paikkatiedustelut

040 083 0689

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi