Example image

Ankkuri

Humanan Ankkuri tarjoaa määräaikaista tukiasumista 21 mielenterveys- ja päihdekuntoutujalle, jotka tarvitsevat tukea arjen hallinnan saavuttamisessa ja asumistaitojen harjoittelussa matkallaan kohti itsenäistä asumista. Ankkuri sijaitsee Tampereen Petsamossa hyvien kulkuyhteyksien läheisyydessä.

Asuminen

Oma koti, johon tuen saa aina tarvittaessa
Ankkuri sijaitsee Tampereella Petsamon kaupunginosassa, noin 3 km päässä Tampereen keskustasta hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Ankkurin tukiasumisyksikkö sijaitsee hissillisessä 3-kerroksisessa kerrostalossa. Asunnot ovat tupokeittiöllä varustettuja yksiöitä kooltaan 28,5-40,5m2. Asunnot vuokrataan kalustamattomina. Talossa on erillinen pyykinpesutila (pyykinpesukone, kuivauskaappeja ja mankeli),ulkovälinevarasto sekä erillinen varastotila henkilökohtaisen irtaimiston säilyttämiseen. Taloyhtiössä on sauna, joka on varattavissa asukkaiden käyttöön.

Ankkurin toiminnan keskiössä on talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva yhteisötila, jossa työntekijät ovat tavattavissa arkisin klo 8–18 sekä lauantaisin ja arkipyhisin klo 8–15. Tilassa on työntekijöiden toimisto ja yhteisöolohuone, jonne voi tulla mukaan ohjattuun ryhmätoimintaan tai vaikkapa vain kahvittelemaan muiden kanssa. Haluamme ylläpitää leppoisaa tunnelmaa ja matalaa kynnystä astua sisään yhteisöömme. Lyhyen bussimatkan päässä sijaitsevat Tammelan ja Tampereen keskustan kattavat palvelut.

Yhteisöllisyys

Toiminta perustuu yhteisöllisyyden ja oman toimintakyvyn edistämiseen
Noudatamme yhteisöllisyyden periaatteita, joita ovat muun muassa toiminnan kehittäminen ja suunnittelu yhdessä, vaikuttamismahdollisuus, vastuun antaminen ja asukkaiden osallistaminen sovittuihin yhteisiin toimintoihin. Säännöllisesti toteutettava asukaskokous toimii foorumina yhteisten asioiden käsittelyyn, ideointiin ja päätöksentekoon. Haluamme kohdata asukkaat tasavertaisina, persoonallisina ja elämänkokemusta omaavina yksilöinä, joilla kaikilla on oma tarina kerrottavanaan. Jokaisella on jotain tärkeää ja arvostettavaa tuotavaa yhteisöömme, ja haluammekin luoda persoonallisuutta arvostavan ilmapiirin.

Tavoitteellisuus

Asuminen Ankkurissa on aina tavoitteellista.
Päätavoite on saavuttaa sellainen toimintakyky, että asukas kykenisi siirtymään asumisjaksonsa päätyttyä itsenäiseen asumiseen tai vähintään asumiseen kevyen tuen turvin. Jokaiselle asukkaalle laaditaankin yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma, jossa määritellään realistiset ja asukasta itseään motivoivat, saavutettavissa olevat tavoitteet. Suunnitelmaa tarkistetaan sovituin määräajoin ja/tai aina tarvittaessa. Teemme mielellämme yhteistyötä muiden asukkaan kuntoutumiseen ja asioiden edistämiseen liittyviin tahoihin, jotta luomme parhaat mahdolliset edellytykset kuntoutumisen edistämiseksi.

Asukkaaksi Ankkuriin

Maksusitoumuksella
Asukkaaksi hakeutuminen tapahtuu aina oman kaupungin (Tampere, Orivesi) sosiaalityöntekijän kautta, joka voi laatia palvelupyynnön Tampereen kaupungin asumisen asiakasohjaukseen. Asiakasohjaus tekee tukiasumispäätöksen ja myöntää maksusitoumuksen asiakkaan elämäntilanteen kannalta tarkoituksenmukaisimpaan tukiasumisyksikköön, ja tekee samalla päätöksen asumisjakson pituudesta.

Lisätietoja yksikön päällikkö Anu Kaartiselta p. 040 177 9620 Linkki toiselle sivustolle. tai palveluvastaava Päivi Korpelalta p. 040 663 1284 Linkki toiselle sivustolle..

Hyvän Mielen Koti

Olemme yksi Humana Asumispalveluiden Hyvän Mielen Kodeista.
Hyvän Mielen Kodissa toiminnallisuus tarkoittaa aktiivista arkea, joka rakentuu jokaiselle asukkaalle yksilöllisesti laaditusta asiakassuunnitelmasta. Asiakassuunnitelman tarkoituksena on mahdollistaa tavoitteellinen kuntoutuminen kohti itsenäisempää elämää. Hyvän Mielen Kodeissa toiminnallisuudella tuetaan jokaisen toimintakykyä ja kuntoutumista.

Toimintamme pohjautuu yhteisöhoitomalliin, jossa arjen toiminnoissa huomioidaan jokaisen yksilöllinen toimintakyky ja yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä. Hyvän Mielen Kodissa saamme toisistamme tukea ja voimaa. Turvallisuus tarkoittaa meille luottamuksellista hoitosuhdetta, turvallisen asuinympäristön tarjoamista, kuulluksi tulemista sekä ammattitaitoisen ja työhönsä sitoutuneen henkilöstön läsnäoloa.

Tietoa

Kunta
Tampere
Paikkamäärä
21

Osoite

Parantolakatu 7 33500 Tampere

Yhteystiedot

Janna Turunen

Palveluvastaava

0406631284

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi