Example image

Karttusenranta

Karttusenrannan palvelukoti tarjoaa palveluasumista ja tuettua asumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille kodinomaisessa ympäristössä.

Asuminen

Palvelukoti Karttusenrannassa on 15 tilavaa ja valoisaa asuinhuonetta sekä kaksi yksiötä omalla sisäänkäynnillä. Jokaisella asukkaalla on oma suihku ja wc. Yhteisessä olohuoneessa asukkaat voivat katsella televisiota tai viettää aikaa yhdessä. Asukkaiden käytössä on myös tietokone nettiyhteydellä. Ruokailutilaan kokoonnutaan viidesti päivässä yhdessä syömään omassa keittiössä valmistettua ruokaa.

Vuonna 2018 valmistunut esteetön palvelukotimme sijaitsee Lapuan Myllykylässä, lähellä Lapuan keskustan monipuolisia palveluita. Pääsy terveydenhuollon palveluihin on helppoa, sillä terveyskeskus sijaitsee alle kilometrin päässä. Meillä Karttusenrannassa eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea. Palvelukodissa tehdään, nähdään ja koetaan mahdollisimman itsenäisesti ja monipuolisesti.

Aktiviteetit

Kuntoutusnäkökulma ja toimintakyvyn ylläpitäminen ovat osa Karttusenrannan palvelukodin päivittäistä toimintaa. Asukkaiden kanssa pohditaan yhdessä, millaiset aktiviteetit ja harrastukset heitä voisivat kiinnostaa. Viikko-ohjelmassa on tarjolla erilaisia harrasteryhmiä, kuten liikunta, musiikki ja rentoutus, kunkin asukkaan oman kiinnostuksenkohteiden mukaan. Teemme yhteistyötä paikallisten kulttuuri- ja harrastusjärjestöjen sekä seurakunnan kanssa.

Ruokailu

Palvelukoti Karttusenrannassa ruokailuhetket ovat kotoisia ja viihtyisiä. Asukkaat osallistuvat yhdessä ohjaajansa kanssa ruoan valmistukseen päivän jokaisella kattauksella. Monipuolinen ja ravitseva ruoka valmistetaan alusta asti omassa keittiössämme. Ruokalistassamme huomioidaan juhlapyhät ja jokaisen asukkaan merkkipäiviä kunkin omia toiveita kuunnellen.

Arki palvelukodissa

Jokaisen asukkaan tarpeet kartoitetaan yksilöllisesti, ja palvelut räätälöidään niiden mukaan. Kaikki toiminnassa tähtää siihen, että asukkaan toimintakyky säilyisi mahdollisimman hyvänä ja hän voisi elää kodissaan mielekästä ja turvallista arkea. Tarpeen vaatiessa voimme konsultoida omaa psykiatrian erikoislääkäriä. Henkilökuntamme on saanut monipuolisen koulutuksen alan työtehtäviin.

Hyvän Mielen Koti

Olemme yksi Humana Asumispalveluiden Hyvän Mielen Kodeista.
Hyvän Mielen Kodissa toiminnallisuus tarkoittaa aktiivista arkea, joka rakentuu jokaiselle asukkaalle yksilöllisesti laaditusta asiakassuunnitelmasta. Asiakassuunnitelman tarkoituksena on mahdollistaa tavoitteellinen kuntoutuminen kohti itsenäisempää elämää. Hyvän Mielen Kodeissa toiminnallisuudella tuetaan jokaisen toimintakykyä ja kuntoutumista.

Toimintamme pohjautuu yhteisöhoitomalliin, jossa arjen toiminnoissa huomioidaan jokaisen yksilöllinen toimintakyky ja yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä. Hyvän Mielen Kodissa saamme toisistamme tukea ja voimaa. Turvallisuus tarkoittaa meille luottamuksellista hoitosuhdetta, turvallisen asuinympäristön tarjoamista, kuulluksi tulemista sekä ammattitaitoisen ja työhönsä sitoutuneen henkilöstön läsnäoloa.

Tietoa

Kunta
Lapua
Paikkamäärä
15

Osoite

Myllykyläntie 18 62100 Lapua

Yhteystiedot

Laura Mäenpää

Yksikön päällikkö, Palvelukoti Karttusenranta

044 589 7224

Karttusenrannan ohjaajat

Ohjaajat

040 861 2576

Karttusenrannan asukkaat

06 4331 966

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi