Example image

Komian Krannin päivätoiminta

Seinäjoen Ylistarossa Komian Krannin päivätoiminnassa tuetaan asiakkaiden arkea harjoittelemalla arjen toimia sekä omasta fyysisestä ja psyykkisestä kunnosta huolehtimista. Komian Krannin päivätoiminnan asiakkaat ovat pääosin kotona asuvia mielenterveys- ja päihdekuntoutujia.

Päivätoiminta

Tärkeintä on lähteä aamulla matkaan, tulla toisten seuraan. Viikoittain päivätoimintaan kokoontuu seitsemän erilaista ryhmää. Ryhmätoiminnan lisäksi asiakkaita tuetaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti, tavoitteenamme mielekäs ja monipuolinen arki.

Komian Krannin päivätoiminnan asiakkaat ovat pääosin kotona asuvia mielenterveys- ja päihdekuntoutujia. Toimimme Ylistaron keskustassa kodikkaassa yksikössä, jossa on tilava keittiö, sauna ja suihku, reilusti tilaa eri toimille, käsityöverstas ja oma rauhallinen piha-alue. Meillä on mahdollisuus pyykinpesuun ja saunomiseen. Kesäisin hoidamme yhteistä hyötypuutarhaa ja nautimme kauden sadosta.

Aktiivista arkea

Asiakkaamme asuvat pääasiassa itsenäisesti, joten pääpainotuksiamme ovat kädentaitojen ylläpito ja tuen tarjoaminen arjen toimissa ja asioiden hoidossa. Kaikella toiminnalla tuemme itsenäistä selviytymistä omassa kodissa.

Päivätoiminnassa teemme erilaisia käsitöitä, kunkin kävijän omien toiveiden mukaisesti. Yhtä aikaa saattaa olla tekeillä niin betonitöitä, villasukkia kuin palapelejäkin. Teemaryhmät vaihtuvat päivittäin, ja ne sisältävät monipuolista viriketoimintaa, kuten musiikkituokioita, keskusteluryhmiä, liikuntaryhmiä ja muistinvirkistystä.

Tärkeä osa toimintaamme ovat erilaiset retket ja matkat, joita toteutamme mahdollisuuksien mukaan ja asiakkaiden toiveita kuunnellen. Vuoteen mahtuu useita kirpparireissuja, ostosreissuja, keilaamista, museoita, makkaranpaistoretkiä ja mitä ikinä keksimmekään.

Ruokailu

Päivätoiminnassa laitamme yhdessä monipuolista ja ennen kaikkea hyvää kotiruokaa. Asiakkaat saavat osallistua ruokalistan suunnitteluun, mutta ohjaaja vastaa siitä, että ruoka on terveellistä ja että viikossa on vaihtelua. Silloin tällöin saatamme hakea kalaa torilta ja säilömme toki mansikat ja puolukat pakastimeen tulevaa vuotta varten. Yhdessä ruoan tekeminen ja ruoasta nauttiminen on yksi tärkeimmistä asioista myös asiakaspalautteen perusteella.

Yksilöllistä tukea

Päivätoiminnassa tuetaan asiakkaan viikko- ja vuorokausirytmiä. Päivätoimintakäyntejä voi olla viikossa yhdestä viiteen, asiakkaan oman tarpeen mukaan. Päivätoiminta perustuu yksilölliseen kuntoutussuunnitelmaan. Kuntoutuja saa olla itse mahdollisimman paljon mukana oman kuntoutuksensa suunnittelussa. Erityistarpeissa teemme yhteistyötä eri erikoisalojen kanssa, ja autamme esimerkiksi julkisten palveluiden käyttämisessä.

Aina vointi ei salli käsitöitä tai ruoanlaittoon osallistumista, mutta silloinkin yhdessä oleminen ja toisten seuraan tuleminen on aivan yhtä tärkeää. Pyrimme siihen, että jokainen kuntoutuja kokee olevansa odotettu ja tulee kuulluksi ryhmissämme.

Tietoa

Kunta
Seinäjoki

Osoite

Renginkuja 11 61400 Ylistaro

Yhteystiedot

Sale Gröhn

Yksikön päällikkö, Komian Kranni

044 532 2522

Hanna Varismäki

Vastaava ohjaaja

044 332 2525

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi