En kvinne med hunder i rullestol, med assistent

Ammatillinen tukihenkilötyö

Tarjoamme laadukkaita ammatillisen tukihenkilön palveluita kaikille erityistä tukea tarvitseville.

Palvelua ympäri Suomea

Palvelua tarjotaan joustavasti eri vuorokauden aikoina ja viikonpäivinä asiakkaan omaan kotiin. Palvelu on kokonaisvaltaista ja mahdollistaa asiakkaan mielekkään asumisen omassa kodissa.

Ammatillinen tukihenkilö tukee asiakasta arvokkaassa ihmissuhteessa esimerkiksi sosiaalisiin suhteisiin, asioiden hoitamiseen, mielekkääseen tekemiseen ja harrastamiseen, sekä hoitokontakteihin. Teemme työtä asiakkaan lähtökohdista hänen omassa arjessaan. Toimintaa ohjaa vahva tavoitteellisuus.

Asiakasta tuetaan, motivoidaan ja ohjataan kunnan omien peruspalveluiden äärelle. Asiakkaan lähiympäristö, siellä liikkuminen ja siellä tarjottavat palvelut ovat suuressa merkityksessä. Yhdessä asiakkaan kanssa kartoitetaan tuen tarve, sopiva asumismuoto, tarvittavat hoitokontaktit, työ-/opiskelukuntoutus tai työtoimintapolku.

Ammatillista tukihenkilötyötä tekevä henkilöstömme koostuu sosiaalialan asiantuntijatyön osaajista, perhetyön ja tukihenkilötyön ammattilaisista. Osalla henkilöstöstä on myös neuropsykiatrisen valmentajan koulutus.