Tietoa Humanasta
Humana on johtava pohjoismainen sosiaalialan toimija, joka tarjoaa yksilöllisiä sosiaalipalveluita lähellä ihmistä ja perheen arkea. Visiomme mukaisesti uskomme siihen, että jokaisella on oikeus hyvään elämään – ja tätä visiota toteutamme hyvinvaikuttamalla ihmisiin ja yhteiskuntaan.

Humanan vaikuttavuusohjelma
Vaikuttavuusohjelmamme tavoitteena on osoittaa, että sosiaalialalla tehtävä työ on vaikuttavaa niin yksilön kuin yhteiskunnan mitassa. Ensimmäisen vaikuttavuusraportin olemme julkaisseet huhtikuussa 2025. Jatkossa raporttia päivitetään puolivuosittain.
Tutustu vaikuttavuusraporttiin
Mieletön tarina
Mieletön tarina on käsikirjoitettu ja ohjattu interaktiivinen teatteritapahtuma, joka kertoo lastensuojelun piirissä elävän nuoren tarinan.
Tutustu Mielettömään tarinaan
Liity joukkoomme
Ammattilaisemme työskentelevät lasten ja lapsiperheiden, nuorten ja aikuisten parissa sekä erilaisissa tukipalveluissa.
Tutustu uramahdollisuuksiimme.jpg)
Uutiset
Kaikki uutisetHumanan lastensuojelussa pyritään rakentamaan nuorelle turvallisuuden tunnetta, joka kiinnittäisi nuoren yksikköön
Vuoden 2024 aikana Humanan lastensuojeluyksiköissä asui 570 nuorta. Heistä 237 lähti vuoden aikana hatkaan eli oli luvattomasti poissa yksiköstä. Yhteensä luvattomia poissaoloja oli 1106 kappaletta, mikä tarkoittaa, että usein hatkaan lähtevät samat nuoret.
“Saan kannustusta harrastamiseen”, sanoo 48 % Humanan lastensuojelu- tai avopalveluiden piirissä olevista nuorista
Harrastukset ovat tehokas keino ehkäistä nuorisojengien syntymistä. Humana Suomi edistää lasten ja nuorten kiinnittymistä myönteisiin yhteisöihin. Ensimmäinen vuosittainen kysely paljastaa, että 48 % Humanan nuorista saa harrastamiseen kannustusta. Liikunta ja taide ovat suosituimpia harrastuksia, ja nuoret sitoutuvat niihin pitkäjänteisesti.
78 % Humanan lastensuojelu- tai avopalveluiden piirissä olevista nuorista menee mielellään kouluun
Kun nuoren elämä kriisiytyy, se näkyy usein selkeästi koulutyöskentelyssä. Arvosanat heikkenevät, opettajien kanssa tulee haasteita ja äärimmäisissä tapauksissa koulunkäynti keskeytyy täysin. Humanassa käytettävän RAI-arvioinnin mukaan 20 % lastensuojelupalveluiden piirissä olevista nuorista koulunkäyntihaasteet vähenivät.