Hem

Perhekuntoutuksessa tuodaan perheen voimavarat esiin

Julkaistu: 2019-07-03

Niittykukan kolmen asunnon perhekuntoutusyksikkö Kempeleessä on valmiina ottamaan asiakkaita vastaan. Suunnittelussa on huomioitu viihtyisyyden lisäksi turvallisuusseikat, jotta asunnot soveltuisivat mahdollisimman hyvin kaikenikäisille lapsille.

"Tärkeää on, että perheillä on lämmin olla meillä ja he kokevat yksikkömme kodikseen kuntoutuksen aikana. Tietenkin tämä on heille uusi paikka, mutta kodinomaisuuteen pyritään muun muassa sisustusratkaisujen avulla", Niittykukan toiminnasta vastaava sosiaalityöntekijä Minna Harju-Veijola kertoo.

Harju-Veijola kuvailee perhekuntoutusta prosessiksi, jossa pyritään löytämään perheen omat voimavarat ja luomaan toimintamalleja, jotka auttavat perhettä selviytymään haasteista omassa arjessa.

"Kaikilla on paljon hyviä juttuja ja positiivisia asioita, mutta ne saattaa olla unohtuneet raskaan tilanteen keskellä", hän toteaa.

Kun tilanne perheessä on kuormittava, ei vanhemmilla välttämättä riitä voimia johdonmukaiseen lastenkasvatukseen ja normaalin arjen rytmin säilyttämiseen.

"Perheohjaajat ohjaavat vanhemmuuteen liittyvissä asioissa. Sosiaalityöntekijät huolehtivat siitä, että kuntoutus etenee. Terapeutti tuo siihen kuntoutusprosessiin syvyyttä, jotta muutokset eivät jää pinnallisiksi", Harju-Veijola kuvailee monen ammattilaisen johdolla tapahtuvaa kuntoutusta.

Perheen elämä yksikössä on suunniteltua, mutta kuntoutus räätälöidään aina perheen tarpeiden mukaan. Apua ja tukea saa siihen aikaan ja niihin asioihin, missä perhe sitä kaipaa. Muutoin perhe voi elää vapaasti omannäköistä arkea.

Kolmen asunnon yksikkö sijaitsee perheiden kannalta ihanteellisella paikalla. Vehreä pihapiiri ja luonnonläheisyys huokuttelevat viettämään aikaa ulkona. Rauhallisesta sijainnista huolimatta Niittykukasta on hyvät kulkuyhteydet. Oulun keskustaan on noin yhdeksän kilometriä.


Lisätietoja:

Vastaava sosiaalityöntekijä, Niittykukan perhekuntoutusyksikkö
Minna Harju-Veijola, 050 472 8313, minna.harju-veijola@arjessa.fi